iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Ankara'nın derin kulislerine sorular

12 Haziran 2012 17:07 tsi
Ankara'nın derin kulislerine sorular Uyuyan hücreleri uyandıran "acil" durum ne? Neyin üzerinde anlaşma sağlanamadı? iyibilgi özel

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesi ile ilgili bir çalışmanın taslak olarak da, tasarı olarak da şu anda mevcut bulunmadığını söylemesi üzerinden 24 saat geçmedi ki, Başbakan Erdoğan tam tersi yönde bir açıkalama yaparak, Özel Yetkili Mahkemeler konusunda değişiklikte kararlı olduğunu "acil" bir şekilde belli etti. En son Uludere konusunda parti içi söylemde koordinasyon sıkıntısı yaşayan AK Parti açısından aynı sorunun nüks ettiği belli oluyor. Soru şu: Yara neden kabuk tutmuyor?

CMK ve Özel Yetkili Mahkemeler konusunda önemli değişiklikler olacağı artık belli. Ve bu değişikliğin, hükümet ile birlikte şimdiye kadar ortak paydada kalmayı başarmış çeşitli yapılarda rahatsızlık yarattığı da belli. Özellikle gazeteci Avni Özgürel'in açtığı yoldan, Fehmi Koru ve Ergün Diler gibi isimlerin, aynı yapıya, aynı uyarıyı bu kadar sık tekrarlaması da tesadüf olmasa gerek.

Peki Ankara'daki siyaset koridorlarına kulak kesilmiş bu isimlerin taşıdıkları uyarının arkasında ne var diye sorsak? Neyin üzerinde anlaşma sağlanamadı ki, dost sofralarında değil, kamuoyu üzerinden bu uyarılar seslendirilir hale geldi?

Bir başka merak ettiğimiz soru da şu: Özellikle Başbakan Erdoğan ve yakın çevresinin konuşmalarına bakıldığında icraatlar ile ilgili bir aciliyet havası seziliyor. Dış politikada, özellikle Suriye ve Irak konularında beklentileri henüz karşılanmayan Ankara'nın, iç politikaya yoğunlaşması anlaşılabilir. Anlaşılamayan şu: Neden bazı konular tam da şimdi  apar topar bir şekilde gündeme getirildi? Eskiden üzerinde kafa yorulduğunu belli eden o salih hamleler, yerlerini aciliyet hissine terk etmiş gibi gözüküyor. Neden?

Bu soruların cevabını Ankara'dan başka yerde aramak anlamsız. Ancak şurası kesin ki, istihbarat konusunda dünyadaki en hareketli coğrafyalardan biri olan Türkiye'de, siyasi hedef sahibi hiçbir aktör gardını düşürmemeli.  Umuyoruz ki oyuna gelmeme konusunda, uyarılanlar kadar, uyarıyı yapan çevreler de dikkatlidir. Çünkü bu oyun sabırsız oynanmaz.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 3,376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs