En Sıcak Konular

BÜ'de Asya yüzyılına hazırlık merkezi

12 Haziran 2012 14:05 tsi
"Asya yüzyılına hazır mısınız?" diye duyurusu yapılan Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi, Asya'nın yükselişini daha iyi anlamak için çalışmalar yürütecek.

Çin, Hindistan ve Japonya gibi ülkelerin dünya ekonomisinde ve uluslararası ilişkilerde oynadığı rol ile küreselleşmenin bölgesel merkezi haline gelen Asya'yı incelemek ve bölgeyi bilen uzmanlar yetiştirmek için Boğaziçi Üniversitesi'nde Asya Çalışmaları Merkezi açıldı.

"Asya yüzyılına hazır mısınız?" diye duyurusu yapılan Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi, Asya'nın yükselişini daha iyi anlamak için çalışmalar yürütecek. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü çerçevesinde yüksek lisans eğitimi verecek. Kısa adı MAAS olan program (Master of Arts in Asian Studies), farklı akademik ve mesleki formasyonlara sahip öğrencileri, bu alanda sağlam bir altyapıyla donatmayı ve onları 21. yüzyılın meydan okumalarına hazırlamayı hedefliyor.

Çince ve Japonca dil eğitimi

Siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel çalışmaları çokdisiplinli bir yaklaşımla birleştiren programın en önemli özelliklerinden biri de, öğrencilere Çince veya Japonca her seviyede dil dersi vermesi. Çin veya Japonya'nın ana bölge olarak seçildiği programda, Kore, Hindistan, Orta Asya, Ortadoğu/Batı Asya ve Güneydoğu Asya konularında seçmeli dersler verilecek.

Genel Asya, Bölge Seçmelisi (Çin veya Japonya) ve dil derslerinden oluşan bu ikinci öğretim programı, yaz dönemi de dahil olmak üzere tam bir senede bitecek. 33 kredilik ders ve dönem sonu projesinin tamamlanmasıyla sona eren program, Asya'nın giderek önem kazandığı bugünün ve yarının dünyasında, sağladığı uzmanlaşma ve dil eğitimiyle, çalışmak isteyenlere geniş bir iş imkanı, akademik olarak devam etmek isteyenlere ise sağlam bir altyapı sunuyor.

Asya uzmanlığı

Özellikle çalışan kesime hitap eden bu ikinci öğretim programında dersler, iş saatlerinden sonra ve haftasonları yapılacak. Öğretim dilinin İngilizce olduğu programın akademik koordinatörü, BÜ Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Asya Çalışmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selçuk Esenbel. Türkiye'de Japonya ve Asya denince akla gelen ilk isimlerden olan Esenbel, aynı zamanda Japonya Araştırmaları Derneği Başkanı. Programın akademik kadrosunda yer alan bir diğer Asya uzmanı da Prof. Dr. İsenbike Togan.

Programa katılmak isteyenler için başvurular, 1-20 Haziran arasında, Boğaziçi Üniversitesi Müze binasında kabul edilecek. Başvuru koşullarının ve gerekli belgelerin (http://www.maas.boun.edu.tr/index.html) adresinden öğrenilebileceği programa katılacak öğrenciler, bir yazılı sınav ve bir mülakatla seçilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi
http://www.asia.boun.edu.tr/

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs