En Sıcak Konular

BBP, Muhsin Yazıcıoğlu için garanti aldı

12 Haziran 2012 13:40 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, devam eden dava ve soruşturmaların özel yetkili mahkemeler tarafından neticelendirileceği bilgisini aldıklarını söyledi.

Destici, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile makamında yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda son dönemde özel yetkili mahkemelere ilişkin değişikliklerin tartışıldığını belirten Destici, bu değişikliklerden devam eden bazı soruşturmaların da etkileneceği konusunda endişeler oluştuğunu ifade etti.

Söz konusu olası değişiklikler neticesinde, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği olayın özel yetkili mahkemelerin veya savcıların soruşturmasından çıkabileceği yönünde endişeler taşıdıklarını anlatan Destici, ''Sayın Bakan ile görüşerek, bunun olmayacağını, devam eden soruşturmalar ve davaların bu değişikliklerden etkilenmeyeceğini, devam eden dava ve soruşturmaların sonuna kadar özel yetkili mahkemeler tarafından neticelendirileceği bilgisini birinci yetkili ağızdan öğrenmiş olduk'' dedi.

Bakan Ergin'e, milli iradenin tam olarak yansıması ve demokratikleşmede atılan ileri adımlar adına bu tür değişikliklerin devam eden dava süreçlerini başarısızlığa uğratacağı endişesini aktardıklarını dile getiren Destici, şunları söyledi:

''(Bakan Ergin) Böyle bir düzenlemenin olmayacağını, özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye aleyhinde açılan 2 bin 404 kararın Türkiye açısından da normal olmadığını, Türkiye'yi uluslararası arenada zora düşürdüğünü anlattı. Bununla ilgili birtakım düzenlemeler yapılacağını, 4. yargı paketinde olmasa bile düzenlemeler yapılacağını ama bunun toplumu derinden etkileyen ve şu anda devam eden yargı süreçlerini etkilemeyeceğini bize net olarak ifade etti.''

Destici, görüşmeden özel yetkili mahkemelerin kaldırılmayacağını hatta yetkilerinin de sınırlandırılmayacağını anladığını söyledi.

Bir üniversitede iki öğrenci grubunun kavgasının da çete kapsamına alınarak özel yetkili mahkemelerce incelendiğini belirten Destici, şöyle konuştu:

''Bu kadar çok dava olunca özel yetkili mahkemeler asıl işlerine bakamıyorlar. Benim anladığım, görev alanlarıyla ilgili bir daraltma. Biz de zaten dile getirmiştik. Ama bunun yanında birtakım usule ilişkin belki düzenlemelerin de yapılabileceği izlenimini edindim ama şu anda net bir şey yok. Hükümetin şu endişeyi taşıdığını gördüm; Özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği kararlar, AB müktesebatının getirdiği birtakım yükümlülükleri yerine getirme adına özel yetkili mahkemelerle ilgili bir düzenleme yapılacak. Benim anladığım bu.''

Destici, ayrıca, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği olayı inceleyen savcıların dosya yükü altında kalmadan soruşturmalarını sürdürmeleri ile askeri ve idari yargı konusunda ''yargıda teklik'' taleplerini de Bakan Ergin'e ilettiklerini söyledi.

aa

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs