En Sıcak Konular

'Tarihi adım'

12 Haziran 2012 12:07 tsi
'Tarihi adım' Başbakan Erdoğan: Diğer diller ve Kürtçe ve bir seçmeli ders olarak alınabilecek, öğretilecek ve öğrenilecek. Bu, tarihi bir adımdır. AK Parti'nin tarihi adımlarına karşı kim ne diyecek dikkatli takip etsinler.

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında millletvekillerine hitap ediyor:

AK Parti, Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu alarak kesin bir zafer kazandı. 12 Haziran seçimlerini yıldönümünde iki husun altını çizmek istiyorum. Birincisi, sonuçların netleşmesiyle seçim atmosferini bir kenara bıraktık. Bu dönemde biraz dinlenelim demedik. 12 Haziran akşamı zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Aynı aşkla ülkemiz için himet üretmeye devam ediyoruz. Diğer hususta şudur, diğer seçim ve halk oylaması akşamında olduğu gibi partimizin balkonundan bazı sözler verdik. Yüzde 50'nin oyunu almış olsak da yüzde 100'ün iktidarı olacağımızı ifade ettik. Kesinlikle ayrımcılık yapmayacağımızı belirttik. Hükümet olrak sadece bize oy veren yüzde 50'nin değil yüzde 100'ün sorumluluğunu taşıdık. Çoğunluğun azınlığa tahakküme nasıl zulümse azınlığın çoğunluğa tahakkümü de aynı şekilde zulümdür. 75 milyon birdir, kardeştir. Herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. 9.5 yıllık iktidarımız süresince ilkelerden asla taviz vermedik.

Onyıllar boyunca Türkiye, azınlığın, belli zümrelerin çoğunluğa hükmettiği, çoğunluk adına kararlar aldığı, bunları baskıyla uyguladığı dönemlere şahit oldu. Millete tepeden bakadan, millete dayatma içinde olmuştur. Millete tepeden bakanlar farklı yaşam tazrlarının görünür olmasından şikayet ediyorlar. Yıllarca ötekileştirilen, horlanan, dışlanan insanların eşit yurttaş haline gelmesini kimse farklı yerlere çekmemelidir. Türkiye'de yaşanan sadece ve sadece normalleşme sürecidir.

CHP'liler demokrasiyi biz getidik diyor. Hayır, efendim. CHP, Gazi Mustafa Kemal'e rağmen demorkasiyi engellemiş ve geçişi engellemiştir. Fırsat buldukça Türk parasından Atatürk'ün resimlerini çıkarıp İnönü'nün resimlerini koyan bu zihniyettir. 12 Eylül huzursuzluğuna rağmen değişimi sadece ertelemiştir. 28 Şubat, Türkiye'yi rayından çıkarmış ama Türkiye yeniden rayına girmiştir. Unutmayın, dere yatağında akar. İstediğiniz kadar derenin yatağını değiştirmeye kalkın önünde sonunda önündeki engelleri aşar, yatağını bulur.

Bu millet tarih boyunca önüne çıkan engelleri yıkmıştır. Boşuna engele koymayın, bu millet onları yıkmaya muktedirdir. 12 Haziran seçimleri tıpkı 3 Kasım seçimleri gibi bu cevaplardan biridir. 12 Haziran milletin değişim iradesinin sandığa çok güçlü şekilde yansımasıdır. 12 Haziran'a kadar bir yandan hizmet üretirken bir yandan da ön yargılarla mücadele ettik. Bunlar bu milletin dilini anlayamadı. Bu kadro çetelere, mafyalara karşı amansız mücadele etmiş, cuntalara karşı göğsünü siper etmiş bir kadrodur. 12 Haziran'da AK Parti değil millet kazanmıştır.

Türkiye'de artık, çeteler, cuntalar, darbeler dönemi tarihe karışmıştır. Ne millet ne de bu gençlik demokrasinin rayında çıkarılmasına müsade etmeyecektir. 12 Haziran bizi değil Türkiye'yi değiştiren bir seçim olmuştur. Allah'tan başka zafer sahibi yoktur. Bizi son derece haksız şekilde tekebbürle ifade edenler değişimi anlayamayanlardır. Biz kimin karşısında kibirleneceğimizi, gururlanacağımızı çok iyi bilenleriz.

En son kademeli eğitimi yasalaştırarak tercih hakkı getirdik. Kimseye meslek liselerini ya da imam hatipleri dayatmıyoruz. Milletimizin önüne tercih özgürlüğünü koyuyoruz. Yeni CHP diyorlar neresi yeni? Olsa olsa Doğan görünümlü Şahin olur bunlardan. 1930'larda milletin umudu olan Serbest Cumhuriyet Fırkası'na nasıl baktılarsa bugün de milletin tercihlerine öyle bakıyorlar. Muhalefetin statükoya sıkı sıkıya tutunduğuu görüyoruz. Er ya da geç muhalefet de bu değişime ayak uyduracak.

'Bunun yanında, öğrencilerimiz, Farklı Dil ve Lehçelerin Öğrenilmesi Hakkında Kanun kapsamında, yaşayan diller ve lehçeler adı altında, yerel dil ve lehçeleri öğrenme imkanına kavuşuyorlar. Örneğin, yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiğinde, Kürtçe bir seçmeli ders olarak alınabilecek, öğretilecek ve öğrenilecek. Bu, tarihi bir adımdır. AK Parti'nin tarihi adımlarına karşı kim ne diyecek dikkatli takip etsinler. Biz Kürt kökenli kardeşlerimizin haklarını geliştirmeye çalışıyoruz. Ret ve inkar politikası diye bir şey kaldı mı? Yok. Anneler ve kardeşler ana dilde konuşuyor.

CHP, uzlaşı arayışında geç kalmıştır ama yine de memnuniyet duyuyoruz. BDP çözümün bir parçası değil, sorunun parçası olmayı tercih ediyor. Siyasi noktada yalnız bırakılmaya aldırış etmedik, azimle yolumuzda devam ettik. Böyle bir meselede kimden gelirse gelsin katkı almaya hazırız. Sıkılı yumruklarla tokalaşma olmaz. MHP ve BDP henüz ortaya politika koyamıyor. MHP'li yöneticilerin ortaya fikir koymak yerine sadece hakaret etmeyi tercih etmesini milletimin takdirine sunuyorum. Teröristbaşı İmralı'da yaşıyor mu diyor. Yaşadığını bizzat görürsen ne yapacaksın? O zaman Beyefendiyi İmralı'ya götürmek lazım. O da tabi BDP'lilere kötü örnek olacak. Fikri, söyleyecek sözü olan insan bu üslubu kullanmaz.. Biz onalra Türkçe'nin zarafetiyle cevap vermeye devam edeceğiz.. CHP, MHP, BDP bu sürece katkı verilerse bunu millet için yapacaklar. Bu sürecin dışında kalanlar çözümün değil sorunun parçası olacaktır. Anamuhalefet ile iktidar partisi bu konuda mutabık kaldıysa toplumsal mutabakat sağlanmıştır. MHP'yi ikna etmeye çalışıyorlar, ikna olmazlarsa da biz devam edelim. Bu mesele milli bir meseledir. CHP Genel Başkanı'ndan ilkeli ve kararlı bir tutum bekliyoruz.



Bu haber 883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,868 µs