En Sıcak Konular

CHP 'Gölge Hükümeti'ni açıkladı

11 Haziran 2012 16:05 tsi
AK Parti hükümetinin icraatarını yakın takibe alan CHP iktidarı denetlemek amacıyla kendi içinde bir kabine oluşturdu. 61. Hükümeti tek tek denetleyecek olan CHP'de Başbakan Erdoğan'ı ise Kamer Genç takip edecek.

CHP, AK Parti iktidarının 2002-2012 yılları arasındaki politika ve uygulamaları ile bundan sonraki dönemdeki politika ve uygulamalarının bir 'işbölümü içerisinde' incelenmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla çalışma grupları oluşturulmasına karar verdi. Çalışma grupları, çalışma sonuçlarını aylık olarak düzenleyecekleri raporlar halinde grup yönetimine iletecekler.

MEDYA DESTEKLİ ALGI VAR

CHP parti grubundan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin büyük atılımlar yaptığı ve AKP’nin bir istikrar unsuru olduğu şeklinde medya destekli bir algı yaratılmak istenmiştir. Gerçeklerle örtüşmeyen bu algı, kuşkusuz hükümetin politika ve uygulamaları konusundaki gerçeklerin halkla paylaşılmasıyla değiştirilebilir. Bu çerçeveden hareketle AKP iktidarının 2002-2012 yılları arasındaki politika ve uygulamaları ile bundan sonraki dönemdeki politika ve uygulamalarının bir “işbölümü içerisinde” incelenmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla çalışma grupları oluşturulmasına karar verilmiştir.” denildi.

ERDOĞAN'A KAMER GENÇ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Ali Haydar Öner ve Oğuz Oyan Başbakanlığın icraatlarını denetlemeden sorumlu olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ni ise Namık Havutça ve Mehmet Şeker takip edecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü de Ayşe Gülsün Bilgehan, Gürkut Acar ve Aylin Nazlıaka denetleyecek.

Kaynak: Haber 7



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs