En Sıcak Konular

SP lideri Kamalak: 4 partimizi kaybettik

11 Haziran 2012 15:46 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Tanımı belli olmayan bir kavram yüzünden, laikliği ihlal ettiğimiz gerekçesiyle 4 partimizi kaybettik'' dedi.

Kamalak, Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı'nın Habib-i Neccar Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Sivil toplum örgütleriyle buluşma'' etkinliğinde, Türkiye gündemindeki bazı konularla ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin güncel konuları bakımından ilk ele alınması gerekenin, yeni anayasa hazırlanma süreci olduğunu belirten Kamalak, anayasanın ardından ülkenin dış politikası, Suriye ile olan ilişkiler, ekonomi ve son olarak da yabancılara toprak satışıyla ilgili yapılan son düzenlemelerin akla geldiğini söyledi.

Anayasanın, insan hakları temeline dayanan, demokratik, adil ve özgürlükçü olması gerektiğini ifade eden Kamalak, ''Anayasa, insanımızın geleceğini, huzurunu amaç edinmelidir. Anayasanın tutarlı ve kalıcı olması için bizzat insana hitap edebilmelidir. Bu yüzden anayasa, pozitif ayrımcılık kurallarını öne çıkarmalı, özellikle toplumun alt kesimlerini koruyucu hükümleri bulunması gerekiyor'' diye konuştu.

Ülkede 43 yıldır bir ''başörtüsü sorunu'' yaşandığını belirten Kamalak, şöyle devam etti:

''Binlerce belki de on binlerce bu ülkenin kız evladı anayasanın teminatı altında olan öğrenim hakkından mahrum edildi. Bunlardan binlercesi yurt dışında eğitim görme imkanını araştırdı, fakat birçoğu da bu imkandan faydalanamadı, birçoğu bunalıma girdi, birçoğu da başladığı eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Tam 43 yıl bu devam etti. Sebep laiklik.

Laiklik nedir? Türkiye'de on binlerce kanun var ama hiçbir kanunda laikliğin tanımı yoktur. Halbuki anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilmeyecek olan hükümler arasında yer alıyor laiklik. Laikliğin tanımının net olarak yapılamaması yüzünden binlerce insan mahkum edildi. Biz de mütevazi tarafından 4 tane parti kaybettik. Tanımı belli olmayan bir kavram yüzünden, laikliği ihlal ettiğimiz gerekçesiyle 4 partimizi kaybettik. Evet biz 4 sefer tuzağa düşürüldük, engellendik ama haksızlığa uğrayan bu yüce milletimiz oldu. Nasıl olur diyeceksiniz? Biliyorsunuz, 28 Şubat sürecinde, bizim laikliği ihlal ettiğimiz gerekçesiyle partimiz kapatıldı. Bizden sonra 22 bankanın içi boşaltıldı, zararın 350 milyar dolar olduğu söyleniyor. O zarar kapatıldı bir şekilde. Peki içi boşaltılmış bankaların zararını kim ödedi. Sizler ödediniz, yani bir bütün olarak bu millet ödedi.''

Kamalak, basamaklar halinde oluşan evrensel hedeflerinin bulunduğunu, bu kapsamda ilk olarak bu ülkeyi yaşanabilir bir Türkiye haline getirmeyi istediklerini söyledi.

Toplantının ardından Kamalak, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Kentin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında bilgi veren Lekesiz, Kamalak'a Valiliğin hazırladığı ''Hatay İli Yıllığı'' kitabını hediye etti.

Kamalak daha sonra Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı da ziyaret ederek kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,832 µs