En Sıcak Konular

BDP'li Tan: Deli Dumrul gibi davranmamalılar

11 Haziran 2012 15:04 tsi
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ziyaretiyle ilgili konuştu.

Tan, ''Sayın Cumhurbaşkanı, bir uzlaşmanın olabilmesi için mutlaka siyaset dilinin daha barışçıl daha demokratik olması gerektiği noktasında fikirler beyan etmiştir''  dedi.

Tan, düzenlediği basın toplantısında, Van'da belediye başkanları, BDP'liler ile bazı tıp fakültesi öğrencilerinin tutuklandığını anımsattı.

''Tabiri caizse bize selam veren herkes tutuklanıyor'' iddiasında bulunan Tan, her geçen gün, barış, kardeşlik, birlikte yaşama iddiasında olanların ellerinin zayıfladığını savundu.

''Hakim ve savcılara sesleniyorum; Deli Dumrul gibi davranmamalılar'' ifadesini kullanan Tan, ''Önünüze geleni suçlu ve terörist olarak tutuklarsanız, gelecek yıllarda sizler de tutuklanırsınız. Çünkü bu devran döner. Hukuk herkese lazım'' diye konuştu.

Tan, Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili ''Hükümetin taksit taksit demokrasiyi bırakıp doğru düzgün peşin ödeme yapması lazım. Kürtçe ana dilde eğitim, Kürtçe'nin kamusal alanda kullanılması, yerinden yönetimin tanınması gibi bütün bir programın acilen eksiksiz uygulanması gerekir'' dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptıkları ziyaretle ilgili kişisel görüşünün sorulması üzerine Tan, ''Sayın Cumhurbaşkanı bir uzlaşmanın olabilmesi için mutlaka siyaset dilinin daha barışçıl daha demokratik olması gerektiği noktasında fikirler beyan etmiştir'' dedi.

Kaynak: AA



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs