En Sıcak Konular

KKTC'li bakanın 'direkt ticaret' isyanı

11 Haziran 2012 14:00 tsi
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, Avrupa'ya direkt ticaret yapmalarının mümkün olmadığını belirtirken, 'Bu konuda artık isyan ediyoruz' dedi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ülkesinin tanınmamışlığından ve ''uygulanan insanlık dışı ambargolardan'' dolayı KKTC'nin Avrupa'ya direkt ticaret yapması mümkün olmadığına işaret ederek, ''Biz bu yüzyılda artık bunların kabul edilebilir olmadığı düşünüyoruz. Bu konuda artık isyan ediyoruz'' dedi.

Saner, ''3. Akdeniz Ticaret ve Liman Kentleri Kongresi''ne katılmak üzere geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin çok faydalı geçtiğine inandığını söyledi. Akdeniz coğrafyasındaki hareketliliğin artırılması noktasında KKTC'nin farklı bir konuyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Saner, şöyle devam etti:

''Ülkemizin tanınmamışlığından ve uygulanan insanlık dışı ambargolardan dolayı, KKTC'nin Avrupa'ya direkt ticaret yapması mümkün değil. Biz bu yüzyılda artık bunların kabul edilebilir olmadığı düşünüyoruz. Bu konuda artık isyan ediyoruz. Çünkü bizler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kurduğumuz andan itibaren, bu haksız izolasyon ve ambargolarla karşılaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen, ülkemizde çok ciddi gelişmeler var. Örneğin tüm AB ülkeleri ekonomide yüzde 1 gelişme sağlarken, KKTC geçtiğimiz yıl itibariyle yüzde 3-4 arasında büyüme yakaladı. Bunlara baktığımız zaman, mutlu olduk. Dünya devletleri, KKTC'nin uygulanan izolasyon ve ambargolar sayesinde çökeceğini, ayakları üstünde duramayacağını düşünüyorlarsa, böyle bir şey söz konusu değildi.

AA

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs