En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den tam destek aldılar

11 Haziran 2012 13:15 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'den tam destek aldılar TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret eden Çiçek, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni anayasa sürecini desteklediğini belirterek, ''Cumhurbaşkanlığı katından yapılması gereken bir kısım katkılar olacaksa bunu da yapabileceğini ifade ettiler'' dedi.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret eden Çiçek, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada,  Komisyonun aldığı karar gereği, 19 Ekim'den bu güne kadar yapılan çalışmalar konusunda Cumhurbaşkanı Gül ve siyasi partilerin genel başkanlarını bilgilendirmek, süreçle ilgili olarak edindikleri izlenimi kendilerine aktarmak, çalışmalara daha yüksek oranda destek beklentilerini ifade etmek için ziyaret programı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ziyaretin ilkini Gül'e yaptıklarını ifade eden Çiçek, ''Biz 19 Ekim'den bu tarafa gerçekten Türkiye'nin her tarafında, toplumun her kesimiyle ilgili yeni anayasaya neden ihtiyaç duydu ve vatandaşlarımızdan ne beklediğimizle ilgili bir seri programlar yürürlüğe koyduk. Buna çatı kuruluşlarımız, meslek örgütlerimiz de teşekkürle ifade edebileceğimiz büyük katkılar sağladılar'' dedi.

Yeni Anayasa taslak yazım çalışmalarına bayladıklarını hatırlatan Çiçek, gelinen nokta itibariyle ayrıntılı bilgi verdiğini, ayrıca siyasi partiler adına katılan üyelerin kendi izlenimlerini, süreçle ilgili beklentilerini ifade ettiklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün süreci yakinen takip ettiğini ifade ettiğini, değerlendirmelerinin de bunu gösterdiğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:

''Bu çalışmalardan son derece ümit var. Takdirle yapılan bir çalışma olduğunu ifade buyurdular. Dolayısıyla bu çalışmaları yakinen takip ediyor ve her türlü desteği vereceğini ifade ediyor. Biz de bu manada bu ziyaretten son derece memnun olarak ayrıldık. Süreci gerçekten destekliyor, destekleyecek. Cumhurbaşkanlığı katından yapılması gereken bir kısım katkılar olacaksa bunu da yapabileceğini ifade ettiler. Çok faydalı bir görüşme oldu, bunu samimiyetle ifade edeyim. Ümit ediyorum sayın genel başkanları ziyaretimiz de de aynı ederlendirmeleri dinleyeceğiz. Böylece yüklendiğimiz bu tarihi sorumluluğu inşallah iyi bir şekilde sonlandırmış oluruz.''

-''Anayasa'da Türkiye'nin her sorunu tartışılacağı için...''

Çiçek, ''Cumhurbaşkanı Gül'ün bir mesajı oldu mu?'' sorusuna karşılık şöyle konuştu:

''Bu süreci kendisi de değerlendirdi. Belki kendileri bir açıklama yaparlar. Katkı süreciyle ilgili zaman zaman açıklamaları oldu Anayasa ile ilgili. Bundan sora ümit ederim, daha fazla konuya temas edecektir. Bu birlikte yapılacak bir iştir. Burada herkese görev düşüyor, herkesin pozitif katkısına ihtiyaç var. En büyük katkıyı da Sayın Cumhurbaşkanı'ndan, parti başkanlarımızdan ve medyadan bekliyoruz. Çünkü yazım tarzı önemli. Bu çalışmalar her türlü fikrin konuşulduğu çalışmalar. Masanın etrafında herkes  düşüncesini, görüşünü söylüyor. Bunlarda bezen mutabık oluyoruz, bazen partilerimiz farklı düşünebiliyor. Bu da işin tabiatı gereğidir. Çünkü bir tek parti yapmıyor bu anayasayı. 4 parti olduğuna göre, bazı konularda 4 ayrı görüşün olduğu işin tabiatı icabıdır. Bu farklı görüşler masada tartışılırken, görüşülürken bundan olumsuz bir sonuç çıkarmak ve bunu kamuoyuna olumsuz yansıtmak işin tabiatına aykırı. Kaldı ki Anayasa'da Türkiye'nin her sorunu gündeme geleceği için her sorun orada tartışılacak. Onun için bu tartışmayı kolaylaştırmak ve sonuca varmayı da kolaylaştırıcı bir yönde yayın yapmak, değerlendirme yapmak uygun olur diye düşünüyoruz. Bunlar orada dile geldi.''

Çiçek, ''Cumhurbaşkanı'nın eksik gördüğü bir yön var mı?' sorusuna, ''Hayır eksik olarak bir şey söylemedi. Tavsiyelerini söyledi. Tavsiyeleri zaten bizim önemle ve özenle üzerinde durduğumuz konulardır'' karşılığını verdi.

Siyasi parti genel başkanlarının ziyaretle ilgili bir takvimin olup olmadığı sorusuna karşılık Çiçek, kendisinin yarından itibaren uluslararası toplantıya katılacağını, bu nedenle ziyaretlerin ondan sonraki  haftaya kalabileceğini belirterek, en kısa sürede gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

aa

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs