En Sıcak Konular

BDP anaokulundan sonra Kürtçe istiyor

11 Haziran 2012 12:54 tsi
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, ''Talebimiz; anaokulundan itibaren Kürtçe'nin eğitim dili olmasıdır'' dedi.

Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Van'da belediye başkanları ve BDP'lilerin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonların ''AK Parti'nin MYK'sında planlandığını'' iddia etti.

Gelinin noktanın 1990'lı yılları aratmadığını savunan Kaplan, ''Seçilmiş Kürt siyasetçilerinin neredeyse tamamının tutuklu bulunduğu ülkede, Uludere'nin konusunda üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hiç bir ilerleme yok'' dedi.

8 milletvekilinin tutukluğunun bugün birinci yılını doldurduğunu ifade eden Kaplan, ''Bu, demokrasinin, Meclis'in ayıbıdır, AKP'nin yüz karasıdır'' diye konuştu.

1 yıldır yürütülen KCK operasyonlarının tamamının yasal, demokratik alana yöneldiğini öne süren Kaplan, şunları söyledi:

''AK Parti'li olmak, AK Parti'ye biat etmek dışında bu ülkede her şey yasak. Bu ahlak dışı saldırı yöntemleriyle AK Parti, muhalefetten ve kendisinden olmayan yüzde 51'i düşman ilan etmiştir. Şımarıklık, arsızlık, saldırganlık; kin, nefret, ırkçılık söylemi, Başbakan'ın dilinden düşmüyor.

En son yaptığı açıklamayla cenazelere saygısızlık eden, ailelerine vermede sorun çıkaran AK Parti iktidarı, bu konuda insani, dini, ahlaki, örfi görevi yerine getiren milletvekillerimiz için utanmadan 'morg önünde nöbet tutanlar' diyor. Siz de morg patronu, ölüm tacirisiniz. Ölüm üzerinden iktidarını sürdüren, rant sağlayan, insanlık suçu işleyen, Uludere'nin hala hesabını vermeyen kişilersiniz.''

''Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı'' haberleriyle ilgili Kaplan, ''Sayın Başbakan; siz Türkçeyi seçmeli olarak mı öğrendiniz? Bu ülkede Türkçe, eğitim alanında nasıl kullanılıyorsa, Kürtçe de aynı şekilde kullanılacak. Bu artık 21. yüzyılın tartışılmayacak evrensel haklarındandır'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu konu üzerinde düşünmesi gerektiğini belirten Kaplan, ''Surunu çözmeye dilden başlamamız gerekiyor'' diye konuştu.

Kaplan, bir soru üzerine, ''Talebimiz, anaokulundan itibaren Kürtçe'nin eğitim dili olmasıdır'' dedi.

aa

Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs