En Sıcak Konular

'Demirel işte bu'

11 Haziran 2012 09:54 tsi
'Demirel işte bu' "Demokrasinin simgesi olarak çıkardığımız Çankaya'dan darbenin mimarı olarak inmesinin verdiği hayal kırıklığını da bir kenara bırakıp ömrünün son deminde demokrasiye bir hizmetinin olacağına inandım. Ve bir kez daha yanıldım"

27 Mayıs'ta Menderes'in, "Su İşleri müdürü" sıfatıyla dönemin, "bürokrat olarak tanığı"ydı. 12 Mart muhtırasının muhatabı, 12 Eylül'ün devrik Başbakanıydı. Türkiye'nin darbelerle sarsıldığı son 60 yılın her aşamasında vardı Demirel. Genel müdür, Başbakan ve son olarak da Cumhurbaşkanı olarak. 71 ve 80'de iki darbenin doğrudan muhatabı, 28 Şubat'ın mimarları arasındaydı. O nedenle Türkiye'nin girdiği darbelerle yüzleşme sürecinde, birikimi, hafızası, tecrübesi ve mücadelesi ile önemli katkılar yapacağına inandığım birisiydi. O her ne kadar "Ben, 12 Eylül'le hesabı gördüm" dese de ülkemizin hesaplaşmasına bir mum yakacağına olan inancımı korumak istiyordum.

Bu nedenle üst üste çağrılar yaptım.

Demokrasinin simgesi olarak çıkardığımız Çankaya'dan darbenin mimarı olarak inmesinin verdiği hayal kırıklığını da bir kenara bırakıp ömrünün son deminde demokrasiye bir hizmetinin olacağına inandım. Ve bir kez daha yanıldım, aslında bir kez daha yanılmadım.

Demirel işte bu.

"28 Şubat'a darbe" demez. Hadi onu anladık. Bir de darbeden hesap soranlara, "Birileri de gelir bugünden hesap sorar" diye aba altından sopa göstermez mi? İşte isyanım ona.

Sayın Demirel, Demokratlara af konusu gündeme geldiğinde de Milli Birlikçiler sizi böyle tehdit etmişti. Bari darbecilerin dilini ve yöntemlerini kullanmayın.

Demirel'in notlarından, bizzat kaleme aldığı ve aldırdığı hatıralardan hareket ederek, neler anlatması gerektiğini de yazacağım ama komisyonla görüşmesine ilişkin bir şey yazmazsam; karnım şişerdi.

Tek kelime ile, "Demirel'den masallar"

Abdülkadir Selvi / Yeni Şafak (İlgili kısım)



Bu haber 1,033 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs