En Sıcak Konular

Libya'dan müjdeli haber

11 Haziran 2012 08:35 tsi
Mal varlıklarına el konulma tehlikesi yaşayan Türk firmalarına Libya’dan müjdeli haber geldi...

İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) organizasyonuyla Libya’ya giden müteahhitlik heyeti Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında Trablus’ta temaslarda bulundu. İlk olarak Türk inşaat şirketi Summa tarafından ücretsiz onarımı gerçekleştirilen bir okulun açılışı gerçekleştirildi.
 
23 binayı ücretsiz onarıyoruz

Ekonomi Bakanı Çağlayan burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türk inşaat firmalarının okul, karakol, cami, sağlık ocağı gibi 23 binanın onarımını Türk halkının ücretsiz olarak üstlendiğini söyledi.
 
Libya Ekonomi Bakanı Ahmed Koshli ise, yapılan çalışmaların Libya’daki istikrarı gösterdiğini belirtirken, “Ülkemiz güven ve istikrar içinde. Biz sözleşmelerimize sadığız. Gelin işinize devam edin” dedi. Çağlayan başkanlığındaki heyet daha sonra Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil’i makamında ziyaret etti.
 
Ortak komisyon kurulacak

Abdülcelil, Türk firmalarının ciddi, hızlı ve kaliteli işler yaptığını belirtirken, “Aynı zamanda da İslami değerleri paylaşıyoruz” dedi. Libya hükümetinin şirketlerin bazı hak edişlerini ödemeye hazır olduğunu ve Libya halkının da bu şirketlerin bir an önce geriye dönüp işlerinin başlamasını istediğini belirten Abdülcelil, bundan sonra atılacak adımları “Hasar ve ziyanların belirlenmesi için ortak komisyon kurulacak, daha önceki anlaşmalara bakılacak.
 
Hangi safhada projelere nasıl katkı sağlanacağına bakılacak, uluslararası koşullarda çalışmalar sürdürülecek” diyerek sıraladı. Abdülcelil,maliye bakanıyla yapılacak görüşmelerde de takvimin ortaya çıkacağını vurguladı. Türk firmalarının zamanı gelmiş hak edişleri, en son 400 milyon dolar olarak açıklanmıştı.
 
Firmalarımız hakkını almalı
 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk firmalarının tekrar işlerinin başına dönmek için sabırsızlandığını belirtti. Kayıpların bağımsız bir komite tarafından belirleneceğini vurgulayan Çağlayan bir de uyarıda bulundu, “Komitede iki tarafın da temsilcileri olacak. Bu konuda Libya’dan endişe duymuyoruz. Firmalarımız da hakkı olan neyse almalı. Burada yaşanacak hiçbir suistimale bakanlık olarak izin vermeyiz” dedi.
 
bugün




 

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs