En Sıcak Konular

Avrupa'dan İspanya'ya 125 milyar euro

10 Haziran 2012 10:19 tsi
Avrupa'dan İspanya'ya 125 milyar euro Euro bölgesinde korkulan oldu. Kıtanın en büyük ekonomilerinden İspanya, ülkedeki ekonomik durgunluk ve bankacılık sektöründeki sıkıntıları gidermek için Avrupa Birliği'nden yardım talep etti. Euro bölgesi liderleri de Madrid'e 125 milyar dolarlık yardı

Euro bölgesinin 17 maliye bakanının yaklaşık  2 buçuk saat boyunca yaptıkları ve bazı kaynakların verdiği bilgilere göre hararetli tartışmaların yaşandığı toplantılarda euro liderleri ve İspanya'nın verilecek kredi tutarı üzerinde anlaştıkları belirtildi.

Eurogroup'tan yapılan açıklamada, "Bankacılık sektöründeki sermaye gereksinimin bütün senaryolar dahil edildiğinde 100 milyar euro yani 120 milyar dolar olduğu hesaplandı" dedi.

Madrid'de basın toplantısı düzenleyen İspanya Maliye Bakanı Luis de Guindos, "İspanya euro bölgesi liderlerine bankacılık sektörü için yardım talep etme niyetinde olduğunu belirtmişti" ifadesini kullandı.

Euro bölgesi İspanya'nın talebiyle birlikte, Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'in ardından, toplamda ülkeleri kurtarmak için 500 milyar euroluk finansman yarattı.

HARARETLİ TARTIŞMA

Reuters haber ajansının eline geçen bilgilere göre, video konferans sırasında IMF'in İspanya'ya sağlanacak yardımdaki rolüne yönelik ateşli tartışmalar yaşandı.
Tartışmaların sonunda IMF'in İspanya'nın bankacılık sektöründe yapacağı reformları denetlemesine, AB'nin ise Madrid hükümetinin makro ekonomiye yönelik planlarını kontrol etmesine karar verildi.

Euro bölgesi liderlerinin 17 Haziran'daki Yunanistan seçimlerinden önce piyasalardaki güvene yönelik olarak İspanya'ya yardım etmek istedikleri de belirtildi.

hurriyet



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs