En Sıcak Konular

Üç Bakan, Hakkari'de BDP'ye yüklendi

9 Haziran 2012 20:53 tsi
Ak Parti, Kürt kökenli üç bakanıyla Hakkari'deki il kongresini yaptı. Kongreye katılan bakanlar BDP'ye yüklendiler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Ak Parti  4. Olağan İl Kongresinde birer konuşma yaptılar.

Kabinenin 3 Kürt kökenli bakanı AK Parti'nin Hakkari kongresinde, BDP'ye yüklenerek, AK Parti'nin bölge ile ilgili ciddi adımlar attığını, bu adımların BDP tarafından sabote edildiğini belirttiler.

"HUZUR OLSA HAKKARİ CENNETTEN BİR YERDİR"

Kongrede konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hakkari'de ihtiyaç duyulan tek şeyin huzur olduğunu ifade ederek, "Dağları ve derin vadileri, insanları ile güzel bir Hakkari var. Buranın huzura ihtiyacı var. Burada huzur olsa dünyada cennetten bir yer olur. Bakın ben de Kürdüm. AK Parti bu bölge için ne gerekiyorsa yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Buraya geldik diye esnafa zorla kepenk kapattırdılar. Bu kendi halkına zulümdür. Bugün arkadaşlarının ekmeğine mani oldular. Bunlar özgürlük derdinde değiller. Bunlarda eğer ileri demokrasi anlayışı olsaydı bunu yapmazlardı. Halkın arasına nifak sokmazlardı. Bunların artık bu faşizan tutumlarından vazgeçmeleri gerekir. Şunu Belirtmek istiyorum ki, bunu yapmakla bir yere varamayacaklar. Bunlar kendi halkı ve kendi dinlerine zulüm yapıyorlar. Köyleri boşaltılanlara hükümetimiz terör tazminatı olarak 2,5 katrilyon terör tazminatı ödemiştir" dedi.

"SODES İÇİN HAKKARİ'YE 11 MİLYON 700 BİN TL GÖNDERDİK"

"Bütün diller bizim olduğu gibi, kimlikler de baş tacımızdır" diyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz  "Biz herkesin, Türkiye'nin partisiyiz. Bütün bu farklılıkların içinde tek bir milletiz. Millet bütün bunları kucaklayandır. Kimlik üzerinden siyaset yapanlar var. Ancak bu da bir yere kadardır. Gerekçesi ne olursa hiç kimsenin kimseye baskı yapmaya hakkı yoktur. Hakkâri'yi artık kalkınmış bir il olarak görmek istiyoruz. Bunun için de yatırımlar yapıyoruz. Kalkınma Bakanlığı olarak 2010 ve 2011 yılları içerisinde Hakkari'ye SODES kapsamında 11 milyon 700 bin TL'lik yardım yaptık. DAKA kapsamında ciddi projelerimiz oldu. " şeklinde konuştu.

Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs