En Sıcak Konular

Rusya, Esad'ın gidişine karşı değil

9 Haziran 2012 19:52 tsi
Rusya, Esad'ın gidişine karşı değil Rus Bakan Lavrov, 'Suriyeliler Esad'ın gitmesini isterse bir müdahalede bulunmayız' diyerek Esad'ın gidişine yeşil ışık yaktı

Rusya, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın gidişine karşı olmadığını ilk kez açıkça dillendirdi. Lavrov, Esad'ın halk tarafından veya kendisi tarafından gitmesi kararlaştırıldığı takdirde buna karşı çıkmayacaklarını söyledi. Ancak Lavrov yine de ülkedeki asıl sorumlunun Esad olmadığında ısrarlı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında, Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili Rusya'nın tutumunu yansıtan önemli açıklamalar yapıldı.

ASKERİ MÜDAHALE OLMAYACAK

Sergey Lavrov, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye askeri müdahale onaylamasına izin vermeyeceğini açıkladı. Lavrov'a göre silahlı müdahale girişimi Orta Doğu bölgesi için korkunç sonuçlara yol açar.

Lavrov açıklamasında "Suriye'deki durum tam ölçekli bir iç savaşa yakın. Ama Suriye'de  yaşanan olaylardan sadece ülke hükümeti değil, silahlı muhalif gruplara destek verenler de sorumludur. Dış güçler Suriyeli muhalefetin savaşmaya devam etmesini tahrik ediyor. Bu da muhaliflerin Libya senaryosunun tekrarlanması umudunu besliyor" dedi.

Rusya'nın bir yıl boyunca Libya'da olduğu gibi Suriye'ye dış askeri müdahaleye şiddetle karşı çıktığını belirten Lavrov, ülkesinin Suriye krizinin diplomatik yollarla çözülmesinden yana olduğunu vurguladı.

"BM Güvenlik Konseyi'nde zora başvurulmasına izin vermeyeceğiz" belirten Lavrov, "Kofi Annan planının batmakta olduğunu gözlemliyorum. Bunu kabul edemeyiz. Bu planın uygulanmasına alternatif göremiyoruz" diye konuştu.

ESAD GİDERSE ENGEL OLMAYIZ

Sergei Lavrov yaptığı açıklamada, eğer Suriyeliler isterse Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad'ın gidişine engel olmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Lavrov, eğer Suriyeliler Esad'ın gidişi noktasında bir uzlaşmaya varılırsa, çözüme yaklaşmanın kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs