En Sıcak Konular

Başbakan'dan İzmirliler'e 'yaşam tarzı' vurgusu

9 Haziran 2012 18:39 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nde 'yaşam tarzı' vurgusu yaptı.



Başbakan Erdoğan, Türkiye'de her şeyin açık açık konuşulmasını, kamplaşmadan, kutuplaşmadan, birbirine hasım kesilmeden, her meselenin müzakere edilmesini, istişare edilmesini, medeni şekilde tartışılmasını istediklerini vurgulayarak, ''Şiddete başvurmadan, başkasının özgürlük alanını ihlal etmeden, başkasının haklarına tecavüz, hakaret etmeden bu ülke her şeyi ama her şeyi açık yüreklilikle konuşsun istiyoruz. Kimse kimseye yaşam tarzını, kimse kimseye ideolojisini enjekte etmeye kalkmasın istiyoruz'' dedi.

Kendi yaşam tarzı dışındakilerin bastırılmasını, etkisizleştirilmesini isteyen bazı çevrelerin Türkiye'de yaşanan normalleşmeyi sorun olarak algıladığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, ''Kimse kendi varlığı için başkasının yokluğunu temenni etmesin. Bu ülkede 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her tür farklılığıyla özgürce, insanca, kardeşçe yaşayacaktır. 9.5 yıldır biz demokratikleşmede insanın temel hak ve özgürlüklerinde her alanda toplumsal başarıyı güçlendirecek adımlar atıyoruz. İfade özgürlüğünün önünü açtık, hakları genişlettik genişletmeye devam ediyoruz. Korkmadan ama aynı zamanda korkutulmadan milletimiz her konuda görüşünü fikrini hissiyatını ifade etsin istiyoruz'' diye konuştu.

KONUŞMANIN TAM METNİ

Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nde kürsüye ''Bir adam sevmişiz O, sensin usta'' şiiriyle çağrıldı.

İzmir İl Kongresi'nin İzmir'e, İzmirlilere ve Türkiye'nin demokrasisi için hayırlara vesile olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, sıcak havaya rağmen salonu tamamıyla dolduran teşkilat mensuplarının hür türlü övgüyü hak ettiğini söyledi.

Erdoğan, AK Parti'nin İzmir'de 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 17, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 30.5, 12 Haziran seçimlerinde ise yüzde 37 oy aldığını anımsatarak, ''Bu muhteşem başarından dolayı sizleri tek tek tebrik ediyorum. Teşkilatımızın her bir mensubuna gayretlerinden, emeklerinden elde ettikleri bu başarıdan dolayı özellikle şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

AK Parti'nin İzmir'de önyargıları tek tek ortadan kaldırdığını, İzmir'de diğer siyasi partilerin ürettiği korku siyasetini, korkunun istismarıyla üretilen siyaseti boşa çıkardıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''AK Parti, İzmir'de hizmet siyasetinin, eser siyasetinin, millete efendilik değil, hizmetkarlık siyasetinin meyvelerini topluyor. Her geçen gün, güven katsayısını daha da artırıyor. Merhum Menderes, bu bölgenin evladıydı, Menderes arkasına İzmir'i, Aydın'ı, Manisa'yı, Denizli'yi, Uşak'ı, Muğla'yı, Kütahya'yı, Afyonkarahisar'ı alarak yola çıkmıştı. Merhum Menderes, o zaman şunu söylemişti; 'yeter söz milletindir' demişti. Sadece Ege'nin değil, yedi coğrafi bölgenin, tüm vilayetlerin sevgilisi, maşuku olmuştu, tıpkı Menderes gibi arkamıza milleti aldık. Yola çıkarken bir şey ifade ettik; 'yeter söz de karar da milletindir' dedik. Tıpkı merhum Menderes gibi gecemizi gündüzümüze katarak, dağları ovaları geçerek milletimizle kucaklaştık. Kah Aşık Veysel olduk, 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik ve gündüz gece yürüdük. Kah, Ferhat olduk, dedik ki; 'biz dağları deleceğiz'. Çünkü, milletimiz Şirin, Şirin'e ulaşacağız. Ulaşılamaz denilenleri Allah'ın izniyle yaptık, dağları deldik, delmeye devam ediyoruz, ama birileri diyor ki; 'başaramazsınız ki mafyalar var, cuntalar var'. Biz, onlara hep söyledik; 'çoğu gitti, azı kaldı' diyoruz.''

-''Biz, özü başka, sözü başka parti değiliz''-

Başbakan Erdoğan, kongreyi ekranlardan izleyen vatandaşların İzmir'deki AK Parti coşkusunu gördüklerini ve ortak olduklarını ifade ederek, bu heyecanın sadece İzmir'de değil, tüm Türkiye'de yaşandığını, bütün illerdeki kongrelerde aynı heyecanı görmenin mutluluğu içerisinde olduğunu bildirdi.

Erdoğan, ''Biz korkutma siyaseti, gerilim siyaseti üreten bir parti değiliz. Biz, korkular üreterek, önyargıları kaşıyarak, ideolojik kutupları körükleyerek siyaset yapan parti değiliz. Biz, özü başka, sözü başka parti değiliz. Biz, sadece ve sadece hizmet siyaseti yapıyoruz, biz millete hizmet peşindeyiz, millete hizmet sevdalısıyız'' diye konuştu.

-'Artık Türkiye hamdolsun gündem belirliyor''-

Türkiye'nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine, Van'da, İzmir'de, Samsun'da, Sinop'ta, Antalya'da, Hatay'da, 81 vilayetin hepsinde AK Parti hükümetlerinin eserlerinin görüldüğüne işaret eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,737 µs