En Sıcak Konular

Yunanistan fırsat tepti

8 Haziran 2012 21:29 tsi
Euro 2012'nin açılış maçında büyük heyecan yaşandı.. Kırmızı kartların çıktığı, penaltının kaçtığı mücadelede Polonya ile Yunanistan 1-1 berabere kaldı.

Maça daha organize ve daha hızlı başlayan Polonya, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. İlk dakikalarda yakaladığı net fırsatları değerlendiremeyen evsahibi ekip aradığı gole 17'inci dakikada ulaştı. Bu sezon Almanya'da, Borussia Dortmund formasıyla attığı gollerle takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Robert Lewandowski sahneye çıktı. Ani gelişen atakta Jakub Blaszczykowski'nin sağ kanattan atağında Lewandowski arka direkte demarke durumda kafayı vurdu.
Top ağlarla buluşurken evsahibi ekip 1-0 öne geçti.

37'inci dakikada Polonya net bir fırsattan yararlanamadı. Perquis, Yunanistan defansının da büyük hatasında cezasahası içerisinde toplabuluştu, sert vurdu ancak top boş kale yerine yandan auta gitti.

Maçta kötü oynayan ve skor avantajını yitiren Yunanistan'a bir darbe de 44. dakikada geldi. Papastathopoulos ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İkinci yarıya Salpingidis'i oyuna alarak başlayan Yunanistan, bu oyuncunun da maça katkısıyla oyuna ağırlığını koydu. 10 kişi kalmasına karşın rakip kalede daha etkili olan Komşu, Salpingidis'le gole ulaştı. 51'inci dakikada evsahibi ekibin defansındaki hatadan iyi yararlanan Salpingidis topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi.

Bu dakikadan sonra öne geçmek için çabalayan Polonya, defansında da sık sık boş alan bıraktı. Yunanistan bu hatayı 68'inci dakikada değerlendirmeye çok yaklaştı. Ani gelişen Yunanistan atağında Salpingidis bir anda penaltı noktası üzerinde kaleci Szczecsny'yle karşı karşıya kaldı. Topu rakibinden kurtaran Salpingidis kendini kurtaramadı ve yerde kaldı. Maçtaki kararlarıyla kafalarda soru işareti bırakan İspanyol hakem Carlos Carballo penaltı noktasını gösterirken, kaleci Szczecsny'yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Yunanistan adına penaltı atışını kullanmak için topun başına Karagounis geldi. Deneyimli oyuncunun kullandığı penaltı atışında kaleye geçen Tyton Yunan golcünün vuruşunu kurtararak rakibine gol izni vermedi.

74'üncü dakikada Salpingidis boş pozisyonda topu ağlara göndermesine karşın hakem pozisyonu ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

Kalan dakikalarda iki ekibin de gol çabası sonuç vermedi ve maç 1-1 sona erdi.

POLONYA-YUNANİSTAN
 STAT: Nacional
 HAKEM: Carlos Carballo (İspanya)
 SAAT: 19.00
 
POLONYA: Szczecsny,Boenisch, Wasilewski, Perquis, Piszczek, Polanski, Rybus, Obraniak, Murawski, Blaszcykowski, Lewandowski
 TEKNİK DİREKTÖR: Franciszek Smuda
 
YUNANİSTAN: Chalkias, Maniatis, Papadopoulos, Torosidis, Papastathopoulos, Holebas, Karagounis, Ninis, Katsouranis, Samaras, Gekas
TEKNİK DİREKTÖR: Fernando Santos
 
Goller: Dk 17 Lewandowski (Polonya) Dk 51 Salpingidis (Yunanistan),
Kırmızı Kart: Dk 44 Papastathopoulos (Yunanistan) Dk 68 Szczecsny (Polonya)

haber7

 

Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,855 µs