En Sıcak Konular

UAEK-İran görüşmesinin ilk turu sona erdi

8 Haziran 2012 21:08 tsi
İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) arasında bugün Viyana'da başlayan ''yapısal yaklaşım uygulanması'' konulu belgenin imzalanmasına ilişkin görüşme somut sonuç alınamadan sona erdi.

İran'ın UAEK nezdinde daimi temsilcisi Büyükelçi Ali Asker Sultaniye ile UAEK temsilcisi Herman Nackaerts, 8 saatlik görüşmenin ardından yaptıkları ortak açıklamada, ''sürecin devam edeceğini, ancak gelecek görüşmenin tarihinin daha sonra duyurulacağını'' bildirdi.

Sultaniye, ''yapısal yaklaşım uygulanması'' konulu belgenin çok kapsamlı ve ciddi bir belge olduğunu belirterek, ''Belgenin metni üzerinde olumlu ve kapsamlı bir görüşme yaptık. Belgeye son şeklini verebilmek için sürecin devam etmesi konusunda mutabık kaldık. Gelecek görüşmenin mümkün olan en kısa zamanda yapılması konusunda da anlaşmaya vardık. Görüşme tarihi daha sonra sizlere ve kamuoyuna duyurulacaktır'' dedi.

İran ile UAEK arasında ciddi sorunlar olduğu yolundaki bir soruya Sultaniye, ''Bizim UAEK ve genel direktör Amano ile herhangi bir sorunumuz olamaz. UAEK bizim partnerimizdir ve ilişkimiz çok iyidir'' yanıtını verdi.

UAEK Başkanı Yukiya Amano'nun hazırladığı son raporundaki olumsuz ifadeleri hatırlatan bir gazeteciye ise Sultaniye, ''İran'ın nükleer programıyla ilgili gerek UAEK gerekse genel direktörü Amano ile çok iyi ilişkiler içinde çalıştığını'' yineledi. İsim vermeden ABD ve İsrail'i ima eden Sultaniye, ''Bildiğiniz bazı ülkeler sürekli ilişkimizi provake ediyorlar. Nükleer programımızla ilgili gerçek dışı bilgi ve sözde belgeleri UAEK'ya ve uluslararası kamuoyuna yayıyorlar. Sorun buradan çıkıyor'' diye konuştu.

UAEK adına görüşmeye katılan güvence denetimlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Herman Nackaerts de bugünkü görüşmenin ''olumlu ve kapsamlı olduğunu'' belirterek, 'Sürecin devam etmesini ve yapısal yaklaşım uygulanması belgesine son şeklini vermek üzere tekrar görüşmek konusunda mutabakat sağladıklarını'' bildirdi.

Nackaerts, gelecek görüşmenin tarihinin daha sonra duyurulacağını belirtti.

aa

Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs