En Sıcak Konular

Cameron, telekulak soruşturmasında ifade verecek

8 Haziran 2012 20:06 tsi
İngiltere Başbakanı David Cameron, telekulak soruşturmasında ifade verecek...

İngiltere Başbakanı David Cameron, medya-polis-siyaset ilişkisini incelemek amacıyla oluşturulan 'Leveson Komisyonu'na gelecek hafta Perşembe günü ifade verecek. Komisyon üyelerinin Cameron'a özellikle, Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu 'News International' şirketinin eski yöneticisi Rebekah Brooks ve eski basın danışmanı Andy Coulson ile BSkyB ihalesine yönelik ilişkilerinin sorulacağı tahmin ediliyor.
 
Cameron'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Maliye Bakanı George Osborne, anamuhalefet İşçi Partisi Başkanı Ed Miliband, İskoçya Birinci Bakanı Alex Salmond, eski başbakanlar Gordon Brown ve John Major'un da önümüzdeki hafta komisyon tarafından ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Leveson Komisyonu, medya patronu Rupert Murdoch'ın İngiltere'deki haftalık tabloid gazetesi News of the World'da (NotW) patlak veren telekulak skandalı sonrası Cameron'ın talimatıyla kuruldu. Şimdiye kadar komisyon Rupert Murdoch ve oğlu James Murdoch başta olmak üzere, medya, polis ve siyasetçilerden yüzlerce kişinin ifadesine başvurdu.

İngiltere eski başbakanı Tony Blair ve İçişleri Bakanı Theresa May de bir önceki hafta komisyonun sorularını cevaplandırmıştı. Blair ifadesinde, siyasetçilerle medya patronlarının ilişkisinin kaçınılmaz olduğunu savunmuştu. İçişleri Bakanı May ise, telekulak soruşturmasının siyasetçilerin değil, polisin takdiri olduğunu ve soruşturma sürecinde herkesin polis ve savcıların uygulamalarına saygılı olması gerektiğini vurgulamıştı.

Öte yandan, telekulak skandalının kilit isimlerinden Rebekah Brooks'un yargılamasına gelecek hafta Çarşamba günü başlayacağı tahmin ediliyor. Brooks, devam eden telekulak soruşturmasına ilişkin "polisten belge saklamak ve kaçırmak" suçlarından dolayı yargılanacak.

Murdoch'ın en güvendiği isimlerin başında gelen ve 'manevi kızım' dediği Brooks, 2000-2003 yılları arasında telekulak skandalı sonrası Murdoch'ın yayın hayatına son verdiği 168 yıllık News of the World (NoW) gazetesinin editörlüğü; 2003-2009 arasında The Sun editörlüğü ve 2009'dan istifa ettiği geçen yıla kadar da NI'nin CEO'luğunu yapıyordu.

Başbakan David Cameron'un, yakın arkadaşı ve aynı zamanda komşusu da olan Brooks ile özellikle başbakanlık görevine geldikten sonra birçok kez görüştüğü kaydediliyor. Görüşmelerin daha çok dijital uydu kanalı BSkyB'nin ihalesiyle ilgili olduğu iddia ediliyor.

cihan


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs