En Sıcak Konular

Van'da KCK operasyonuna tepki

8 Haziran 2012 19:33 tsi
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve 5 belediye başkanının aralarında bulunduğu 14 kişinin KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından Van'da başlayan gerginlik bugün de devam etti.

Van Belediyesi'nin ihale yolu ile özelleştirdiği temizlik firması gözaltıları protesto etmek amacıyla kentteki çöpleri toplamazken, birçok esnaf da kepenk açmadı.
 
Van Belediye Başkanlığı'nın önünde toplanarak ikinci günde de oturma eylemini sürdüren vatandaşlar, Bekir Kaya'nın posterlerini açarak sloganlar attı.

Van'da, KCK operasyonları kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 belediye başkanının da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ederken, kentte de gerginlik hakim. Van Emniyet Müdürlüğü kentin tüm noktalarında güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar da Van Belediyesi önünde başlattıkları oturma eylemini sürdürdü.

MURADİYE BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK, RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE SERBEST BIRAKILDI

Düzenlenen operasyonda evine yapılan baskınla gözaltına alınan Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, siroz hastalığı nedeniyle ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hastalığı nedeni ile uzun zamandır tedavi gören ve evinde gözaltına alınan Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, hastalığı nedeniyle emniyetteki işleminden sonra savcılığa sevk edildi. Avukatı huzurunda ifadesi alınan Çelik, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra Van Belediye binası önünde oturma eylemlerini sürdüren kitleyi ziyaret eden Çelik, daha sonra Muradiye'ye gitti.

Van Belediye Başkanı'nın gözaltına alınmasına temizlik işçileri tepki gösterdi. Operasyonları protesto eden temizlik işçileri hizmetlerini durdurarak kent merkezindeki çöpleri toplamadı. Toplanmayan çöplerden dolayı kent merkezinde yoğun çöp birikintileri oluşurken, temizlik işçileri sürdürerek Van Belediye Başkanlığı önündeki oturma eylemine katıldı. Konu ile ilgili belediye yetkilileri hizmetin durdurulması yönünde bir talimatlarının olmadığını ve temizlik firmasının operasyonları kınamak amacıyla böyle bir karar aldığını açıkladı.

AK PARTİLİ ORHAN: TOPLUCA GÖZALTINA ALINMALARI RAHATSIZ ETTİ

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van'da düzenlenen operasyonda BDP'li belediye başkanlarının topluca gözaltına alınmasından rahatsızlık duyduğunu açıkladı. Milletvekili Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, bazı belediye başkanlarının topluca gözaltına alındığını basın yoluyla öğrendiklerini belirtti. Bir toplumun tabi olduğu hukuk kurallarına uyma sorumluluğu olduğu gibi, toplumun hukukçularının da toplumun hassasiyetlerini iyi okumak gibi bir sorumluluğu olması gerektiğini ifade eden Orhan, "Kararın ve gerekçelerin içeriğiyle ilgili malumatım olmamakla beraber, bu kadar topluca yapılmış tutuklamalar karşısında oluşan rahatsızlığımı dile getirme lüzumunu hissettim. Yapılmış olası yanlışlardan dönülmesini umuyor, en azından halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarının tutuksuz yargılamasının önünün açılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Van'da belediye başkanları ve BDP'li yöneticilerin gözaltına alınmasını protesto eden esnaflar kepenklerini açmadı. Kentin ara caddelerindeki esnafların büyük bir bölümünün kepenklerini açmadıkları gözlenirken, ana caddelerdeki esnaflar da kısmen kepenklerini açmadı. Van'ın ilçelerinde de esnaflar kepenk kapatma eylemi yaptı. Başkale, Özalp, Muradiye ilçelerinde esnaflar kepenklerini açmayarak operasyonları protesto etti.

cihan
 

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs