En Sıcak Konular

''Türk ekonomisi dayanıklılık gösterdi''

8 Haziran 2012 19:01 tsi
''Türk ekonomisi dayanıklılık gösterdi''
IMF, son dönemde ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türk ekonomisinin Avro Bölgesi'nde artan gerginliğe ve en gelişmiş ülkelerdeki zayıf iyileşmeye karşı dayanıklılık gösterdiği, ancak azalmakla birlikte kırılganlıkların sürdüğü görüşünde.
 
IMF'ten yapılan açıklamada, Ernesto Ramirez Rigo başkanlığındaki heyetin son ekonomik gelişmeleri ve konsültasyon görüşmeleri hazırlıklarını ele almak üzere 31 Mayıs–6 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul ve Ankara'da ziyaretlerde bulunduğu hatırlatıldı.
 
Heyetin Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan üst düzey yetkililer ve uzmanlar ile iş dünyasından temsilcilerle görüştüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''Türk ekonomisi Avro bölgesinde artan gerginliğe ve en gelişmiş ülkelerdeki zayıf iyileşmeye karşı dayanıklılık göstermiştir ancak azalmakla birlikte kırılganlıklar sürmektedir.
 
2011 yılının ikinci yarısından itibaren makroekonomik politikalardaki sıkılaştırma yerindedir ve yavaşlayan iç talebe katkı sağlamıştır. Cesaret verici şekilde, ekonomi yumuşak bir inişe doğru yavaşlamaktadır ve böylece son iki yılda oluşan dengesizlikleri düzeltmeye yardımcı olmaktadır.''
 
Yeni Ziyaret Eylül'de
 
Dış şoklara karşı korunaklı olmak ve mevcut politika tamponlarını güçlendirmek için mevcut 2012 bütçe hedeflerini ve sıkı para politikasını sürdürmenin önemli olacağına dikkat çekilen açıklamada, buna karşın küresel ekonomik gelişmelerin aşağı yönlü riskler arz ettiği bildirildi.
 
Söz konusu risklerin gerçekleşmesi halinde güçlü kamu sektörü bilançosunun, yetkililere konjonktür karşıtı politikalar için imkan sağladığı belirtilen açıklamada, ''Heyet toplantıya katılanlara zaman ayırdıkları ve görüşlerini samimi bir şekilde ifade ettikleri için teşekkürlerini sunar. Heyetin, IMF'nin üye ülkeleriyle yıllık bazda yürüttüğü olağan konsültasyon görüşmelerini yapmak üzere Eylül ayında Türkiye'ye tekrar ziyarette bulunması beklenmektedir'' ifadelerine yer verildi.

aa


Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs