En Sıcak Konular

Merkel, Avrupa'yla iktidarı paylaşmaya hazır!

8 Haziran 2012 17:13 tsi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Euro krizi ile boğuşan Avrupa Birliği'nde siyasi birliğin derinleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Euro krizi ile boğuşan Avrupa Birliği'nde siyasi birliğin derinleştirilmesi gerektiğini söyledi. Birinci devlet kanalı ARD'nin Morgenmagazin programına açıklamada bulunan Merkel, ortak para birimi Euro ülkeleri ile diğer AB ülkelerinin siyasi birliği derinleştirmesi kaçınılmaz olduğunu savundu.

Haziran ayının sonunda düzenlenecek AB-Zirvesi öncesi Federal Başbakan Angela Merkel, birliğin güçlendirilmesinden yana olduğunu açıkladı. Siyasi birliğin yapılandırılmasına yönelik zirvede öneride bulunacağını belirten Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Merkel, "Avrupa'nın sadece parasal birliğe değil, ayrıca Mali birliğe, yani ortak maliye politikasına ihtiyaç var." dedi. Özellikle siyasi birliğin önemli olduğunu vurgulayan Merkel,, "Bu kademe kademe sorumlukları Avrupa'ya devretmek, Avrupa'ya denetleme hakkı vermek manasına gelir." diye devam etti. Merkel, yapılacak zirvenin atılacak adımlar ve başlatılacak diğer reformlar açısından önemli olduğunu belirtmesine rağmen, zirveden çok fazla beklentili olunmaması gerektiği sinyali verdi.

Bilindiği gibi Başbakan Merkel, Euro ve borçlanma kriziyle boğuşan Avrupa'nın orta ve uzun vadeli strateji geliştirmesi gerektiğini belirtmişti. Bu çerçevede AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, bankalar birliği gibi değişik düşünceleri içeren öneri paketini tanıtacak. ARD'nin kalkınmaya daha yeni önem verildiği yöndeki soruya Merkel, bunun yersiz olduğunu, öncülüğüyle kabul edilen Euro-Plus anlaşması sadece kalkınma ve rekabet konularını içerdiğine dikkat çekti.



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,458 µs