En Sıcak Konular

Bakan Ergin'den ÖYM sözü

8 Haziran 2012 16:30 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "CMK'nın 250'inci maddesinde yapılacak değişiklik ilgili getirilen eleştirilere cevap verdi...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anemon Otel'deki 26. Reform İzleme Gurubu (RİG) toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı.

Özel Yetkili Mahkemelerin sadece silahlı terör örgütü konusuna bakıp bakmayacağı şeklindeki bir soru üzerine Ergin, "Çok değişik nazarlardan değerlendirmeler yapılıyor. Bunların hiçbiri tek başına doğru değil. Onun için sağlıklı bir değerlendirme yapmak için biraz daha sabretmeniz gerekecek. Onun için belli bir olgunluğa geldiğinde mutlaka sizinle de paylaşılacak. Ama şu aşamada şöyle olacak böyle olacak gibi değerlendirmeler sağlıklı değil. Çünkü süreç işliyor devam ediyor. Onun içinde detay açıklamasına girmiyorum. Sizleri yanlış yönlendirmemek için. O kadar çok değişik değerlendirmeler var ki, bu değerlendirmeler bile birbirini tekzip ediyor. O açıdan bunlara itibar etmeyin" yanıtını verdi.

"Türkiye;nin terörle mücadelesine halel getirecek bir yaklaşımda olmayız" değerlendirmesinde bulunan Ergin, şöyle devam etti:

"CMK'nın 250'inci maddesinde yapılacak değişiklik Türkiye'nin terörle, çetelerle, darbelerle, mafyalarla mücadelesine halel getirmeyecektir. Bu konuda yapılan bir takım spekülatif yayınları da diğer yayınlar gibi çok sağlıklı bulmadığımı söyleyeyim. Bu konu hükümetimiz, partimiz açısından tartışmanın dışındadır. Hem terörle mücadele konusunda, hem de Türkiye;nin çetelerle, mafyalarla, darbelerle, darbe girişimleriyle mücadele sürecine zarar verilecek bir yaklaşımda olunmayacak. Bütün çalışmalardan sonra size sağlıklı bilgi sunacağız. Onun için parça parça değerlendirme yapmayacağız. Çalışma çok uzamaz diye düşünüyorum."

Bir gazetecinin "Adalet müşavirlerinin atanması konusunda bir takvim var mı? Özel Yetkili Mahkemelerin yetkileri ile ilgili çalışmalar var. Adalet Bakanlığı bu çalışmanın neresinde?" sorusuna, Ergin, "Adalet müşavirlerinin atanması Dışişleri Bakanlığı ile Nisan ayında yaptığımız bir protokolün gereğiydi" yanıtını verdi. 

Türkiye'nin yurt dışında menfaatlerini koruma noktasında diplomatlarıyla beraber adalet müşavirlerinin de önemli bir hizmet sunacağını vurgulayan Ergin, şunları söyledi:

"Büyük, güçlü ülkeler böyle yapıyor. Türkiye'de bu noktada önemli mesafe kat ettik. Biz atamaları görevlendirmeleri yaptık. Bu arkadaşlarımız Temmuz ayı içerisinde Dışişleri Bakanlığımızın kontrolündeki diploması akademisinde oryantasyon çalışmasına katılacaklar. 2 hafta sürecek. Onun hemen ardından da görev yerlerine gitmiş olacaklar. İkincisi, 250. madde ile ilgili soru, Başbakanlıkta yapıldığı söylenen. Hükümet çalışmaları bir bütündür."

Çalışmaların yapıldığı binaların ayrıştırılmasının anlamlı olmadığını ifade eden Ergin, yargı sistemini ve mevzuat altyapısını ilgilendiren tüm çalışmalarda ilgili bakanlıkların arasında koordinasyon sağlandığını söyledi.

Koordinasyonu yapmakla görevli olan makamın başbakanlık olduğunu kaydeden Ergin, "Bu anlamda Adalet Bakanlığı da bu çalışmanın içerisinde kendi uzmanları ile bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili diğer ilgili Bakanlıklarımız, İçişleri Bakanlığımız terörle mücadelede koordinasyondan sorumlu Başbakan Yardımcılığımız, konunun tarafı olan tüm unsurlar bu çalışmada kendi pencerelerinden katkı sunmaktadırlar. Dolayısıyla yapılanda herhangi bir olağandışılık görmüyorum" diye konuştu.

(AA)


Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,835 µs