En Sıcak Konular

''Kıbrıslı Türklerin AB''ye entegrasyonu çok önemli''

8 Haziran 2012 15:19 tsi
Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcisi Georgios Markopouliotis, Kıbrıslı Türklerin AB'ye entegrasyon çalışmalarının son derece önemli olduğunu söyledi. Markopouliotis, Kıbrıslı Türklerin yaşam standartlarını yükseltmek için mali yardımların devam edeceğini k

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcisi Georgios Markopouliotis bugün ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi'ni (CTP) ziyaret etti. Markopouliotis, ziyarette CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ile görüştü. Görüşmede, CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy ile CTP Milletvekili Özdil Nami de hazır bulundu.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcisi Georgios Markopouliotis, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta 2 ay önce başladığı görevin adanın tamamını kapsadığını söyledi. CTP’nin AB’ye olumlu yaklaşımının kendilerini cesaretlendirdiğini kaydeden Markopouliotis, CTP’yle yapacakları işbirliğinin de büyük önem taşıdığını ifade etti.

Markopouliotis, Kıbrıslı Türklerin AB’ye entegrasyonunun önemine vurgu yaparak, AB Komisyonu Başkanı Manuel Barroso’nun, Kıbrıs sorununu çözmekten başka alternatif bulunmadığı yönündeki sözlerine atıfta bulundu. AB’nin bazı üyelerinin ekonomik problemleri bulunduğuna dikkat çeken Markopouliotis, Kıbrıslı Türklerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik mali yardımın, benzer uygulamayla devam edeceğini umut ettiğini belirtti.

Georgios Markopouliotis, Avrupa Komisyonu’nun, kendisinin önerdiği Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün arkasında olmaya devam ettiğini ve tüzükle ilgili duruşlarında bir değişiklik olmadığını söyledi. Markopouliotis, tüzükle ilgili sürecin Avrupa Parlamentosu’nun elinde olduğunu kaydetti.

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da yapmış olduğu açıklamasında, AB’nin, ülkeye yaptığı katkının iyi yerlerde kullanılmasında gösterdiği çabadan dolayı teşekkür etti.Yorgancıoğlu, "Kıbrıs Türk halkının, hem AB’ye hazırlanması, hem de AB ile ilgili düşüncelerinin daha iyi bir noktaya taşınması adına böyle bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz." dedi. 

Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs