En Sıcak Konular

Arınç: Bizim işimiz gücümüz sağlık

8 Haziran 2012 13:02 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bizim işimiz gücümüz sağlık. Bu hükümetin 3 dönemdir başarılı olmasının tek sebebi var; sağlıkta yaptığımız halkımıza yönelik güzel çalışmalardır'' dedi.

Arınç, 2013 yılında hizmete girmesi hedeflenen 100 yataklı Mudanya Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bundan 10 yıl önce sağlık hizmetlerinin yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

''Hastaneye sağlam giren sağlam çıkamazdı'' diyen Arınç, şunları söyledi:

''Bizim işimiz gücümüz sağlık. Bu hükümetin 3 dönemdir başarılı olmasının tek sebebi var; sağlıkta yaptığımız halkımıza yönelik güzel çalışmalardır. Geçen ayın anketinden biliyorum, 'Hükümetin hangi icraatından memnunsunuz?' diye sorulduğunda 100 kişiden 68'i 'sağlık' diyor. Ulaşım diyen de var. Başa güreşen tek sektör sağlık sektörü. Siz de biliyorsunuz ki 10 yıl öncesine baktığımızda sağlık, sağlık değildi. Bir yatakta 3 kişinin yattığını bilirim. Koridorda, yerlerde bekleşen insanları bilirim. Çarşafların yüzüne bakamazdınız, doktor yüzü göremezdiniz. İlacınız yoktu, ameliyat olmak için 6-7 ay sıra beklerdiniz. EKO idi, EKG idi, tomografiydi bunlar çok şanslı insanların eline geçen imkanlardı. Şimdi 10 yıl sonrasına baktığımızda birisi Himalaya Dağı'nın tepesinde, diğeri golf çukuru. Aradaki mesafe bu.''

-''Türkiye Sağlık'ta ABD'den çok daha iyi noktada''-

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin sağlıkta ABD'den çok daha iyi bir noktada olduğunu belirtti.

Türkiye'nin şimdi hastaneleriyle sadece kendi yurttaşlarına hizmet etmediğini ifade eden Arınç, sağlık turizmi çerçevesinde Avrupa'nın hastalarının tedavi olmak için Türkiye'ye geldiğini vurguladı.

Arınç, bireysel sağlık sigortası yapanların Türkiye'yi ''1 numara'' olarak gösterdiğini anlatarak, ''Çünkü bizde diş yaptırmak isterse Avrupa'ya göre daha ucuz. Avrupa'da protez yaptıracaksanız 2-3 bin avro veriyorsunuz ama Türkiye'de yaptırdığınızda kaliteli ama bin avro ödüyorsunuz. Türkiye'de öyle göz hastaneleri var ki Avrupa'dan Hollanda'dan Almanya'dan hasta geliyor, göz ameliyatını yaptırıyor'' diye konuştu.

Arınç, Türkiye'nin hastaneleriyle, acil servisleriyle, yoğun bakım üniteleriyle, mükemmel ameliyathaneleriyle mükemmel bir noktaya geldiğini, Avrupa'nın toplamından daha fazla MR, EGK cihazlarının Türkiye'de hizmet verdiğini bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da Bursa ve ilçelerine hastane yatırımlarının devam edeceğini anlatarak, Mudanya'ya 100 yataklı modern bir hastane kazandırmanın mutluluğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Bülent Arınç ve diğer protokol üyeleri, törenle hastanenin temelini attı.

Törenin ardından Arınç, kara yoluyla Ankara'ya gitti.

aa
 

Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs