En Sıcak Konular

Kaplan: Cumhurbaşkanı'nı camiden mi getirdiniz?

8 Haziran 2012 12:40 tsi
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, ''Cumhurbaşkanı'nı camiden mi getirdiniz? Meclis Başkanı AKP rozeti takmıyor mu? Fiilen yine AK Partili'ler. Yani ne değişti?'' diye sordu.

Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, bugün öğrencilerin karne aldığını, kendisinin de Hükümet'e 10. yıl karnesi vereceğini kaydetti.

Hükümet'in ''sınıfta çakan tembel bir öğrenci olduğunu'' öne süren Kaplan, ''İhale, talan, soygun özelleştirme, satma ve kiralama konularında 10 verdik. Bunu dışındakilere sıfır verdik. Ayrımcılık, dış politika, özgürlük, güvenlik sıfır. Suni gündem yaratmada yıldızlı pekiyi'' dedi.

Şu an Türkiye'nin ''fermanlarla yönetildiğini'' savunan Kaplan, ''Büyük şef ne buyurmuşsa hukuk da o, kanun da o'' diye konuştu.

AK Parti'nin ''12 Eylül darbesinin resmi uzantısı olduğunu'' öne süren Kaplan, ''AK Parti sistemli, organize devlet terörü uyguluyor'' dedi.

AK Parti'nin yeni planında AB sürecinin fiilen bittiğini, bu defterin kapandığını söyleyen Kaplan, ''Türkiye'nin her yerinde fiilen OHAL vardır'' ifadesini kulandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Cumhurbaşkanı partili olsun'' açıklamasını anımsatan Kaplan, ''Cumhurbaşkanı'nı camiden mi getirdiniz? Meclis Başkanı AKP rozeti takmıyor mu? Fiilen yine AK Partililer. Yani ne değişti? Ha Gül, ha Çiçek, ha Erdoğan. Aynı tas aynı hamam. Zihniyet aynı, düşünce aynı'' diye konuştu.

Özel yetkili mahkemelerin Başbakan Erdoğan'ın en güçlü silahı olduğunu öne süren Kaplan, ''Özel yetkili mahkemeler olmazsa iktidarını koruyamaz. Çünkü bu mahkemeler Demokles'in kılıcı gibi her an ihtiyaç duyduğu bir kurumdur. Başbakan eğer şikayet ediyorsa mahkemenin yetkilerinin az olduğundandır, çok olduğundan değil'' dedi.

Kaynak: AA



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,275 µs