En Sıcak Konular

AFAD'tan deprem uyarısı

8 Haziran 2012 11:40 tsi
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin doğal afetlerden çok fazla etkilenen ve yüksek derecede risk taşıyan bir coğrafyada olduğuna dikkat çekerek, kabul edip buna göre önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.54'te Marmara Denizi içinde Marmara Ereğlisi'ne yaklaşık 18 km uzaklıkta bir deprem meydana geldiği hatırlatılarak, depremin büyüklüğünün 5.1 olarak belirlendiği bildirildi. Depremin Kırklareli, Balıkesir, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa ve Kocaeli'nden hissedildiği belirtilen açıklamada, AFAD Başkanlığı'nın deprem sonrası yaptığı çalışmalarda herhangi bir can ve mal kaybına rastlanmadığı kaydedildi.

Depremin meydana geldiği bölgede 1509, 1766 ve 1894 yıllarında IX şiddetinde hasar yapıcı depremler oluştuğu hatırlatılan açıklamada, "Aletsel dönem (1900 ve sonrası) deprem kayıtlarına bakıldığında ise hasar ve can kaybına neden olan depremler; 7.4 büyüklüğünde 1912 depremi, 5.7 büyüklüğünde 1942 Marmara Denizi depremi, 6.3 büyüklüğünde 18 Eylül 1963 Çınarcık depremi, 7.0 büyüklüğünde 6 Ekim 1964 Manyas depremi, 5.1 büyüklüğünde 24 Nisan 1988 Kuzey Marmara depremi ve 7.4 büyüklüğünde 17 Ağustos 1999 Kocaeli depremi önemli depremlerdir. Bölgede en son 25 Temmuz 2011 tarihinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir." denildi.

Bunların öncü ya da artçı deprem olarak değerlendirilmesinin imkansız olduğu ifade edilen açıklamada, bölgenin deprem aktivitesinin AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat süreyle izlendiği kaydedildi. Türkiye'nin doğal afetlerden çok fazla etkilenen ve yüksek derecede risk taşıyan bir coğrafyada olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Bu, kabul etmemiz ancak boyun eğmeden mücadelede etmemiz, önlemler almamız gereken bir olgudur. Afetlere yol açan olayları tamamen önleyemeyeceğimizi; ancak afet zararlarını azaltma imkânına sahip olduğumuzu da bilmekteyiz. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın deprem yönetmeliğimize uygun yapılmış sağlam yapılarda oturması önem kazanmaktadır."

cihan


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,090 µs