En Sıcak Konular

Yeni CHP'nin yolu çizildi

8 Haziran 2012 09:34 tsi
Yeni CHP'nin yolu çizildi Temmuz ayında kurultaya gidecek olan CHP’de parti yönetmeliği tamamen değişti.

Fabrikalarda ve büyük işyerlerinde örgütlenecek olan CHP, öncelikle partinin genç üye sayısını artıracak. Parti gelirlerini yükseltmek amacıyla parti lokalleri işletilecek.
 
Parti programının yenileme sürecindeki CHP, bütün parti yönetmeliklerini değiştirdi. Yeni yol haritası ile ilgili ipuçları ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, Parti Meclisi'nin (PM) dünkü toplantısında onaylanan yeni yönetmeliklerde öne çıkan politikalar şöyle sıralanıyor:
 
TEKNOLOJİ TAKİBİ
 

CHP teknolojik gelişmeleri yakından takip edecek. Partinin il ve ilçe örgütlerine, yeni teknolojik gelişmeleri takip edecek "bilişim sorumluları" atanacak. Bilişim sorumluları partinin en alt biriminden Genel Merkez'e kadar örgütlenecek.
 
TELEVİZYONDAN EĞİTİM

Genel Merkez ve örgütlerin eğitimine yönelik TV yayınları gerçekleştirilecek, internet ve sosyal medyadan etkin şekilde yararlanılacak. Yurtdışı örgütlenmesine ağırlık verilecek. Yurtdışındaki sosyal demokrat partilerle iletişim sağlanacak.
 
FABRİKA ÖRGÜTLENMESİ
 

CHP, fabrikalarda ve büyük işyerlerinde örgütlenecek. Yoğun işçi çalıştıran fabrika ve işyerlerinde çalışanlar arasından (tercihen biri kadın, biri genç) çalışma birimleri kurulacak. Kürtaj tartışması ve kadın cinayetlerindeki artışı dikkate alan CHP, kadın kolları aracılığıyla, kadına karşı şiddetle mücadele edecek. Toplumda ve partide cinsiyet eşitliği sağlanacak.
 
GENÇ ÜYE KAMPANYASI
 
Seçmenin yaş ortalamasını masaya yatıran CHP, öncelikle partinin genç üye sayısını artıracak. Kadın ve gençlik kollarının üye sayısını artırma yönündeki çalışmalar için il ve ilçe bütçelerinden yüzde 10'luk pay kadın ve gençlik örgütlenmesine aktarılacak. Her seçim sonrası kadın ve gençlik kurultayları toplanacak, durum değerlendirmesi yapacak.
 
LOKAL İŞLETİLECEK
 
Partili, eski genel başkanlar ve eski başbakanlar ülke sorunlarını tartışmak üzere yılda bir kez genel başkan başkanlığında toplanacak. İl başkanları üç ayda bir toplantı gerçekleştirecek.
 Parti gelirlerini artırmak amacıyla parti lokalleri işletilecek. Mali şeffaflık için mal ve hizmet alımı ile yapım işleri, açık ihale, kapalı zarf usulü, yazılı veya sözlü pazarlık usullerinden birisi ile gerçekleştirilecek.
 
KURULTAYA RAMAZAN AYARI
 

 CHP Parti Meclisi, genel başkan seçimli olağan kurultay tarihini 17-18 Temmuz 2012 olarak belirledi. Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak kurultay için Ramazan ayı dikkate alındı. MYK’nın önceki akşamki toplantısında önce 18-19 Temmuz tarihleri önerildi. Ankara Arena Spor Salonu’nda spor karşılaşmaları nedeniyle hafta içi tarihleri üzerinde duruldu.
 
ARENA 3GÜNLÜK KİRALANACAK
 
Ancak bukez Ramazan’ın 20 Temmuz Cuma günübaşlayacak olması nedeniyle 17- 18 Temmuz tarihlerinin daha uygun olacağına karar verildi. MYK önerisi dünkü PM’de onaylandı. Sondakika sıkıntısına karşı Arena Spor Salonu 17,18 ve 19 Temmuz tarihleri için kiralanacak. Kurultayın ilk günü genel başkan seçimi, ikinci günise, PM seçimi yapılacak.PM seçimininçarşaf liste ile yapılması öngörülüyor. PM seçiminin ardından genel başkan, atama yöntemi ile genel başkan yardımcılarından oluşacak yeni MYK’yı belirleyecek.
 
bugün









 

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,525 µs