En Sıcak Konular

10 bin Türk çocuk ailelerinden alınmış

7 Haziran 2012 20:39 tsi
10 bin Türk çocuk ailelerinden alınmış Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''Elimizde net rakamlar yok ama 10 binden fazla evladımız bugün dünyanın değişik ülkelerinde ailelerinden alınmış durumda'' dedi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Elimizde net rakamlar yok ama 10 binden fazla evladımız bugün dünyanın değişik ülkelerinde ailelerinden alınmış durumda. Ailelerinden alınan çocukların öncelikle Türk ailelere verilmesi konusunda bize çok büyük görev düşüyor'' dedi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca düzenlenen ''Yurtdışı Türkler Sivil Toplum Buluşması'' kapsamında, ''Yurtdışında Yaşayan Vatandaşların Genel Sorunları'' oturumu yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, buradaki konuşmasında, yurt dışında ailelerinden alınan çocukların çok ciddi bir sorun olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

''Bugün baktığınız zaman sadece bir ülkede 4 bin civarında evladımız ailesinden alınmış durumda. Başka ülkelerdekileri de koyduğumuz zaman, elimizde net rakamlar yok ama 10 binden fazla evladımız bugün dünyanın değişik ülkelerinde ailelerinden alınmış durumda. Ailelerinden alınan çocukların öncelikle Türk ailelere verilmesi konusunda bize çok büyük görev düşüyor. Vatandaşlarımıza veya soydaşlarımıza veya akraba topluluklarından birine verilmesi... Bu noktada bizler bilinci yükseltirsek, burada bir başarı elde edebiliriz.

Ama baktığımızda maalesef yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, aile yanından alınan çocuklara bakma konusunda yeteri kadar istekli davranmıyor ve bu konuda sahip çıkmıyorlar. Çıkmayınca tabii başka yerlere bunlar veriliyor ve baktığınızda dilinden, dininden, kültüründen uzak yapıda yetişen evlatlarımız var. Adeta kendi ilişkilerimizi koparacak, başka noktaya taşıyacak şekilde onları bir kenara itmiş gibi bir vaziyet çıkıyor. Hepimizin büyük bir sorumluluğu, büyük bir vebali var.''

Bu konuda neler yapılabileceği konusunda herkesin kafa yorması gerektiğini anlatan Bozdağ, aksi takdirde bu çocukların dil, din, kültür konusunda asimile olmasına göz yumulmuş olunacağını dile getirdi. Bozdağ, bu noktada da tüm STK'lardan çözüme dönük hassasiyet beklediğini söyledi.

Yurt dışında, ayrımcılığa karşı insan haklarını, hukukun dilini yükselten bir yaklaşımın benimsenmesi ve bunlarla hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirten Bozdağ, yurt dışında cezaevinde bulunan Türklerin yaşadıkları sorunları çözmek için de gayrete ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Bu haber 1,360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs