En Sıcak Konular

Erbil'e 1000 MW'lık elektrik santralı için imzalar atıldı

7 Haziran 2012 17:48 tsi
Irak'ın kuzeyinde yaşanan elektrik sorununa çözüm için; Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Irak birlikte elektrik santrali kuracak. 1000 MW'lik tesisin inşası için bugün Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Erbil şehrinde imza töreni düzenlendi.



Erbil Mamosta Saad Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; Irak Kürt Yönetimi Bölgesel Başbakanı Neçirvan Barzani, Çek Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Martin Kuba, Türkiye ve Irak'tan yetkililer katıldı. Irak KAR Grup, Çek PSG ve Türk firması Rönesans'ın ortak yapacağı tesis bölgedeki elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak.

İmza töreni sonrası konuşan Neçirvan Barzani, daha önceki yıllara göre bölgede elektrik ihtiyacının azaldığını ifade etti. Barzani, özel sektör ve hükümetin desteğiyle üretilen elektriğin sadece Erbil'de değil, Kerkük ve Musul'a da verileceğini belirtti.

Bölgede halkın refah düzeyinin yükseltilmesi için çabaladıklarını kaydeden Barzani, "Bugün özel sektör ve yabancı bir bankanın desteğiyle kurulacak bir santralin imza töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum . Daha önceki ve şimdiki Başbakanlık dönemimde, halkın ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösterdik. Bugün imzalanan bu anlaşma bizim için tarihi bir an. Daha önce 200 MW elektriği Türkiye'den alıyorduk. Fakat şimdi sevinerek belirtiyorum," Elektrik üretimimiz 2050 MW'a ulaştı" dedi.

Öte yandan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da törene katılması bekleniyordu. Ancak törenin öne alınması sebebiyle Çağlayan imza törenine yetişemedi. Çağlayan'ın akşam saatlerinde tören kapsamında Erbil'de verilecek yemeye katılması bekleniyor.

(CİHAN)



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs