En Sıcak Konular

Selek'i Öcalan görevlendirdi iddiası

7 Haziran 2012 17:19 tsi
Terör örgütü KCK iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan bir belgeye göre, sanıklardan ele geçirilen dokümanda Mısır Çarşısı patlaması davasında sanık Pınar Selek'in terör örgütü adına çalıştığı ve bizzat örgütün elebaşısı Abdullah Öcalan tarafından gör

Belgeye göre, örgütün basınla ilgili toplantısında, üst yöneticiler arasında Selek hakkında değerlendirmeler yapılıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 2. KCK iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan ve sanık Cengiz Kapmaz'ın evinden çıktığı belirtilen 'rapor-1' adlı dosyada, Mısır Çarşısı patlaması davasında müebbet hapis istemiyle yargılanan Sosyolog Pınar Selek'ten bahsediliyor. Terör örgütünün gerçekleştirdiği bir toplantıda tutulduğu belirlenen raporda, 'Pınar sağa çekti' başlığı altında yer alan bölümde, "Selek'in kendisine uyanı doğru, uymayanı ise çeteci olarak tanımladığını, Selek'te Türk egemen bakış açısı olduğunu, zorlamalarda bırakır giderim resti çektiğini, örgütsel bir yaklaşıma sahip olmayan Selek'in alanı sağa çektiğini bu yüzden kadroda kafa karışıklığı yaşandığını dile getirmiştir." deniyor.

Rapordaki, 'Pınar süreci sorgulanmalı' başlığı altında ise ameliyatta makas unutan doktora benzetilen Selek için şu ifadeler kullanılıyor: "Koçer kod adlı Serbestin zeminine gelen Pınar'ın linçi tetiklediği, eski yöneticileri provokatif olmakla suçladığını, Pınar'ın yarattığı yeni sürecin ölü bebek süreci olduğunu, gazetede hala Türk -Yunan gerginliği benzeri gerginlik bulunduğunu, Pınar'ın cebine doldurduğu doğruları dağıtır bir tarza geldiğini, daha önce madde bağımlılarına uyguladığı terbiye edici tarzı basın yayın alanına uyarlayan Pınar sürecinin sorgulanması gerektiğini, yeniden yapılanma sürecinde örgüt yoldaşlarının linç edildiğini."

Murat Karayılan'ın konuşmasına da yer verilen raporda Karayılan, Selek ile ilgili, "Kişiye dayalı tartışma olmamalı. Pınar'ı önderlik düzenledi. Eski yönetim çalışkandı ama tarzı tartışma götürür. Herkes Pınar'ı destekleyecek, eski yönetim de dahil. Hatalı yaklaşım tek taraflı değil. Pınar taraflaşmamalı idi. Tarafları eleştiriyoruz. Örgüt arkasında durmadı, destek vermedi dedi arkadaş. Örgüt destek verdi. Ben birini tasvip etmesem önderliğe önerir alırım. Pınar'ı da alabilirim. Pınar'ı biz destekledik. Ne kimseyi atarız, ne de kimseyi tutarız. Örgüt size çalış diyor başkada bir şey demiyor." ifadelerini kullanıyor.

Sanık Cengiz Kapmaz 'rapor-1' adlı dosyada yazanlarla ilgili olarak savcılık ve emniyette susma hakkını kullandığı belirtildi.

Sanık Kapmaz'ın evinden ele geçirilen 'rapor-2' adlı belgede ise Murat Karayılan'ın yaptığı bir konuşmaya yer veriliyor. Pınar Selek ile ilgili Karayılan, 'Öcalan'ın önerdiği kişi' olarak bahsediyor. Belgede Karayılan'ın Selek ile ilgili değerlendirmeleri, "Selek'in taraflaştığını, daha geniş ve esnek davranamadığını ifade etmiş, ancak Öcalan'ın önerdiği kişi olması itibari ile Selek'e desteklerinin sürdüğünü belirtmiştir." şeklinde belirtiliyor.

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili davada yargılanan Selek'in beraat kararı Yargıtay'dan ikinci kez dönmüş, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi kararında direnerek beraat kararı vermişti. Savcı ise beraat kararına itiraz etmişti.

(CİHAN)

Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    28,018 µs