En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Çanakkale herkesi bir yaptı'

7 Haziran 2012 17:17 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'nin, etnik kökenlerine, dillerine, inançlarına bakılmaksızın, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi bir ve beraber yaptığını, birbirine kardeş eylediğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'nin, etnik kökenlerine, dillerine, inançlarına bakılmaksızın, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi bir ve beraber yaptığını, birbirine kardeş eylediğini belirterek, ''Çanakkale işte bunun için son derece önemli. Çanakkale'yi anlamak, Türkiye'yi anlamaktır. Çanakkale'deki ruhu anlamak, Türkiyelilik ruhunu anlamaktır. Çanakkale'deki birliği, beraberliği, kardeşliği anlamak, Türkiye'nin yoğrulduğu o kardeşlik hamurunu anlamaktır'' dedi.

Erdoğan, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin, Cumhuriyete giden yolun adeta başlangıç noktası olduğunu söyledi.

Çanakkale'nin, etnik kökenlerine, dillerine, inançlarına bakılmaksızın, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi bir yaptığını, beraber yaptığını, birbirine kardeş eylediğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Çanakkale işte bunun için son derece önemli. Çanakkale'yi anlamak, Türkiye'yi anlamaktır. Çanakkale'deki ruhu anlamak, Türkiyelilik ruhunu anlamaktır. Çanakkale'deki birliği, beraberliği, kardeşliği anlamak, Türkiye'nin yoğrulduğu o kardeşlik hamurunu anlamaktır. Çanakkale'de, tek bir millet olduğumuzu hem teyit ettik, hem de dünyaya ilan ettik. Biz, bu şehitliklerdeki şehitlerimizin kemiklerinin sızlamasına izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Zaten şehitler ölü değildir, onlar canlıdır. Onlar, şu anda bizi izliyor. Onlar, şu anda, bizim aramıza sokulmak istenen nifak girişimlerini izliyor ve inanın bundan rahatsız oluyorlar. Biz onların kemiklerini sızlatmayacağız. Biz, onların hatıralarına halel getirmeyeceğiz. Bu ülkede kardeşliğin pekişmesi için, canla, başla çalışmaya devam edeceğiz.''

Erdoğan, şehitliklerdeki mezar taşlarının, oradaki isimlerin, sadece tarihi değil, bugünü ve geleceği de ifade ettiğini belirterek, ''Bu mezar taşları, kanla yazılmış, kanla kurtarılmış tevhidi, yani birliği anlatıyor. İşte biz, Çanakkale'yi, tevhidin, yani birliğimizin, yani kardeşliğimizin timsali olarak, anıtı olarak görüyor ve çok ama çok önemsiyoruz. Bakın, altını çizerek ifade ediyorum, Çanakkale Zaferi, sadece bizim zaferimiz olmakla kalmadı, o gün, dünyayı büyük bir coşkuya, büyük bir heyecana, büyük bir uyanışa sevk etti'' dedi.

***

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'ye kazandırdıkları ''Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi''nin, farklı kazanımlarıyla insanlığa hizmet vereceğini ve bir çekim alanı oluşturacağını belirterek, ''Bu eser sadece Gelibolu için değil, sadece Eceabat için, sadece Çanakkale için değil, ülkemiz için çok önemli. Nesillerimiz için çok önemli. Gençliğimiz 'Ben neymişim?' diyecek, burayı gördüğü zaman'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu törenle, Çanakkale'ye kazandırılan 47 eserin ve yatırımın toplu açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Açılışını yapacakları eserlerin toplam yatırım tutarının 753 milyon lirayı geçtiğini belirten Erdoğan, yatırımların kente kazandırılmasında emeği geçenleri kutladı.

Eğitim alanında yaklaşık 9,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, Merkez Fen Lisesi'nin 2,5 milyon liralık yatırım, Kepez TOKİ Anadolu Lisesi'nin 1,5 milyon liralık yatırım olduğunu, Lapseki Anadolu Lisesi ile 5 ilköğretim okulu ve 5 ana okulunun da açılışını yaptıkları eserler arasında yer aldığını anlattı.

Erdoğan, ''Eğitimde, Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek öğretim yurdumuzu da bugün Çanakkale'mize kazandırıyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Ardes Yükseköğrenim Kız ve Erkek Yurtları'nı, Yabancı Diller Yüksekokulu binasını, merkezi derslik ve laboratuvarlarını, Deney Hayvanları Laboratuvarı'nı da aynı şekilde bugün burada resmen hizmete açıyoruz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 24 milyon liralık yatırımla Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, 32 milyon liralık yatırımla Olimpik Spor Salonu inşa ettiklerini, bunları bugün hizmete sunduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Sağlık alanında Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kepez TOKİ Sağlık Ocağı, Çan Devlet Hastanesi'nin ek binası, açılışını yapacağımız eserler arasında yer alıyor. Adalet hizmetlerinin daha sağlıklı şartlarda yürütülebilmesi için bütün il genelinde, ilçelerimizde yapmakta olduğumuz sarayların, bugün de Çan Adalet Sarayı'nın resmi açılışını yapıyoruz. Çanakkale Havalimanımızı modernleştiriyor ve geliştiriyoruz. Bugün de havalimanının, uçakların alana daha kolay inebilmesini sağlayacak olan ILS, yani aletli iniş sistemi ile itfaiye binasını hizmete açıyoruz. Çanakkale Havaalanı'nı inşallah kısa zaman içinde pisti de uzatmak suretiyle artık her uçağın rahatlıkla iniş yapabileceği bir alan haline getiriyoruz. Kepez'de 960 ailemizi TOKİ aracılığıyla konut sahibi yaptık. Bugün sosyal donatılarıyla birlikte bu projenin de resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Şüphesiz bugünkü açılış programımızın en önemli başlıklarından biri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından inşa edilen Bayramiç, Ezine ve Kumkale Ovaları Sulama Projesi. Bu sulama tesisleri, Bayramiç ve Ezine ilçeleri ile merkeze bağlı 23 köyümüzün toplam 164 bin 370 dekar arazisini suya kavuşturuyor. Artık suya hasret topraklarımız böylece suyu buluyor, suyla buluşuyor. Topraklarımızın bereketini, üreticilerimizin gelirini artıracak olan ve 337 milyon lirayı aşkın bir yatırımı ifade eden bu sulama projesini de bugün burada resmen hizmete açıyoruz.'' 

Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs