En Sıcak Konular

Vaat edilmiş topraklar: Kıbrıs?

7 Haziran 2012 10:27 tsi
Vaat edilmiş topraklar: Kıbrıs? Kıbrıs İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği Genel Başkanı Hasan Dede Tarhan, İsrail’in ileriki yıllarda enerjinin merkezi olan Akdeniz havzasını kontrol altında tutmak için Kıbrıs Adasında adata Küçük bir İsrail kurmak peşinde olduğunu söyledi.

Tarhan, Yahudi lobisinin elde ettikleri kara paraları Kıbrıs’ta ki bazı bankalarda tuttuklarını, tefecilik yaptıklarını ve arazi toplayarak “Küçük İsrail Projesini” Kıbrıs’ta devreye soktuklarını ifade etti. Yahudi işadamlarını İsrail hükümetinin desteklediğini de ifade eden Tarhan, “Şuanda Büyükkonuk, Bahçeli, Tatlısu, Karpaz, Dipkarpaz, Yenierenköy ve Sadrazamköy bölgelerinde araziler, yerli işbirlikçiler tarafından el altından İsrailli işadamlarına satılıyor” dedi.

Vaat edilmiş topraklar ve Akdeniz

Terör devleti tarafından hazırlanan tüm haritalarda “Vaat Edilmiş Topraklar” içerisinde Kıbrıs’ın gösterildiğini hatırlatan Tarhan, Yahudi işadamlarının yaptıkları gizli yatırımlar ile Kuzey Kıbrıs’taki sahil şeridini parsellediklerini söyledi. Tevrat’ın Tesniye bölümünde yer alan, “Ayak basacağınız her yer, sizin olacak. Sınırlarınız çölden Lübnan’a, Nil’den Toros Dağlarına ve Fırat Irmağından Akdeniz’e kadar uzanacak” kısmını hatırlatan Tarhan, unutulmasın ki burada yer alan Akdeniz, Kıbrıs’tır. Bunu birçok Haham da açıklamıştır” diye konuştu. 

114 İsrail firması arazi kapatıyor

KKTC’de arazi alan İsrail firmalarının rakamlarının da deşifre olduğunu ancak Türkiye medyasına yansımadığını ifade eden Tarhan, “Toplam 114 şirket adı bizim medyamız tarafından ortaya çıkarıldı. Yasaları aşmak için şeytanca planlar yapan şirketler, aldıkları tapuları yerli işbirlikçilerin üstüne yapıyor. O isimler ile şirketlerin ilişkileri de Yeni Volkan Gazetesi tarafından deşifre edildi. İsrail Kıbrıslı Rumlar ile yakınlaşırken, Kıbrıs Türk tarafında toprak almaya devam ediyor ama tehlike gündeme getirilmiyor” dedi.


Akdeniz havzasını kontrol etmek istiyorlar

İsrail’in son dönemde Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ekonomik, siyasi ve askeri anlaşmalar imzalandığını da belirten Tarhan, silah anlaşmaları konusunda gizli çalışmaların yapıldığını belirtti. Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin, İsrail ile Akdeniz’in paylaşılması anlamına gelen Münhasır Ekonomik Alan anlaşmasını imza attıklarını da hatırlatan Tarhan, “İsrail Akdeniz havzasını kontrol altında tutmak için her yolu deniyor” diye konuştu. 

Aslan Değirmenci / Milat Gazetesi



Bu haber 1,740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs