En Sıcak Konular

CMK 250 değişirse, AK Parti yüzde 50 desteği kaybeder

6 Haziran 2012 17:41 tsi
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'CMK 250. maddesi değişirse milletimiz AK Parti'ye olan yüzde 50'lik desteği geri çeker' dedi.

Özel yetkili mahkemelerle ilgili değişikliğin millette infiale sebep olacağını belirten Mustafa Kamalak, "Milletimiz bu iktidara yüzde 50'lik desteği, darbelerle, cuntalarla mücadele ediyor diye verdi. CMK 250'yi değiştirerek özel yetkili mahkemelerin yetkisini daraltmak AK Parti'nin gerçek niyetinin darbelerle yüzleşmek olmadığını gösterir. Milletimiz de mücadelenin görüntüsüne verdiği desteği çekecektir. Çünkü bu millet darbelerle yüzleşmek istiyor. Aldatılmak milletimizde infial oluşturur." dedi.

CMK 250. Madde'de değişiklik yapılacağına dair ilk işareti Başbakan Erdoğan'ın, Balyoz göz altıları sırasında, "Bu dalgalar toplumu rahatsız eder" diyerek verdiğini kaydeden SP lideri Prof. Kamalak, "Dalgalar toplumu rahatsız etmediğine göre bundan Başbakan Erdoğan'ın rahatsız olduğu anlaşılıyor. Belki de dalgalar onun sahilini vuracak." diye konuştu.

Türkiye'nin bugün yaşadığı en temel sorunların altında darbeler ve cuntalar bulunduğunu vurgulayan Prof. Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin sosyal, siyasal, ekonomik bütün sorunlarının altında darbeler ve cuntalar yatıyor. Ekonomik olarak, Japonya'nın, Fransa'nın, Almanya'nın önünde olmayışımız tek açıklaması yaşanılan darbeler sürecidir. Milletimiz darbelerle yüzleşmek isterken, Özel yetkili mahkemeler bu konuda önemli mesafe almışken şimdi kalkıp CMK 250'yi değiştirmenin mantığı var mı? Varsa neden çıkıp açıklayamıyorlar? Nasıl bir değişiklik yapılacağı konusunda kamuoyunu neden bilgilendirmiyorlar? Çünkü yapılacak her türlü değişiklik darbelerle, cuntalarla mücadeleyi zaafa uğratacak bir değişiklik olacak."



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,811 µs