En Sıcak Konular

Kastamonu Havalimanı yılın son çeyreğinde bitecek

6 Haziran 2012 17:40 tsi
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Kastamonu Havalimanı'nın bu yılın son çeyreğine kalmadan hizmete açılmasının planlandığını söyledi. Birdal,'Doğası ve yeşiliyle en güzel manzaralı havalimanı burası olacak' şeklinde kon

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen'in davetiyle Kastamonu'ya geldi. Kuruma ait helikopter ile önce havaalanında keşif uçuşu yapan Birdal daha sonra Genel Sekreter Zafer Karahasan ile şantiye binasında teknik toplantı yaptı. TÜREM binasını gezdikten sonra basın mensuplarının karşısına geçen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Kastamonu Havaalanı'nda 2012 yılının son çeyreğine kadar işlerin tamamlanacağını açıkladı.

Orhan Birdal, yardımcısı Funda Ocak, İnşaat Daire Başkanı E. Ümit Ekinci ile Kastamonu Havalimanı inşaatının son durumunu yerinde görmek üzere Kastamonu'ya geldiklerini söyledi.

Havaalanının DHMİ ve Kastamonu Valiliği tarafından ortak yapılan bir proje olduğunu dile getiren Birdal, "Burada bir işbölümü yapıldı. Bu işbölümü içinde kuruluşumuzun ve valiliğin yapacağı işler var. Bu sene ağır bir kış geçirdik. Bü yüzden dışarıda çalışma yapılması zor olduğu için bazı işler gecikti. Mümkün olduğunca yüklenici firmalar ve valiliğimizi ekipleri bu durumu hesap ederek bitirmek için gayret gösteriyoruz. Yakın zamanda işlerimiz tamamlanacak ve diğer terminal binası destek binaları hızla yapılmaya devam ediliyor. Bu yılın son çeyreğine kalmadan bu havalimanını hizmete açmayı planlıyoruz. Doğası ve yeşiliyle en güzel manzaralı havalimanı burası olacak. Bizim planımız 2012 yılının son çeyreğine kalmadan buranın açılması. 'Ama olağanüstü bir durum olur mu?' onu zaman gösterecek. Biz planladığımız hedefe ulaşma konusunda gayretle çalışacağız ve çalışıyoruz da."

DHMİ'nin şuanda 45 havalimanını işlettiğini kaydeden Orhan Birdal, "Pek çok yerde inşaat faaliyetlerimiz devam ediyor. Bir plan dahilinde bunları bitirmediğimiz zaman bizde sıkıntıya giriyoruz. Bunun için bütün gayretimiz planlandığı şekilde buraları bitirip hizmete açmak." şeklinde konuştu.

BAŞKA İLDE OLMAYAN DESTEK KASTAMONU VALİLİĞİ'NDE VAR

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Birdal, Kastamonu'nun yaptığı çalışmalarla ilgili olarak, "Kastamonu Valiliği'nin performansının çok yüksek olarak değerlendiriyoruz. Gerek Vali gerekse İl Genel Sekreteri bu işe inanmış, bunun gerçekleşmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. İl imkânlarıyla yapıldığı için bazı işlerin yapılması gerçekten çok zor. Bunu da biliyoruz, ona rağmen il ve yöneticileri olarak iş sahiplenilmiş. Kastamonu Valiliğimiz başka illerde olmayan desteği burada veriyor. Biz de kuruluş olarak yapmış olduğu ihalelerin takipçisi ve kontrol teşkilatı sürekli işin takibi ve yönlendirmesini yapıyorlar."

"TUREM BİNASI İÇİN KESİN BİR ŞEY YOK"

TUREM binasının da gerekli araştırma ve çalışmadan sonra nasıl değerlendirileceğinin belirleneceğini kaydeden Birdal, şuanda bu konuda alınan kesin bir karar olmadığını kaydetti. Birdal, "Havacılık alanında eğitim yapılabilir ama kesin bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Birdal, Türkiye'nin dört bir köşesinde çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Birdal, "Iğdır Havalimanı'nın inşaatı tamamlandı, bu yıl muhtemelen hizmete açılacak, Elazığ Havalimanı'na yeni tesisler yapıldı. Bu ay içinde açılacak. Bingöl Havalimanı'nın inşaatı bitmek üzere, 2012 yılı içinde açılacak. Şırnak Havalimanı'nın inşaatı devam ediyor. Hakkari -Yüksekova havalimanın inşaatı sürüyor, bu yıl yetişmez ama 2013 yılında hizmete girecek. Kars Havalimanı'nın iç ve dış hatlar inşaatı devam ediyor, Ağrı'ya, Adıyaman'a yapıyoruz. Afyon, Kütahya ve Uşak'a Zafer Havalimanı yapılıyor, 29 Ekim 2012'de açılışı yapılacak. Çukurova Havalimanı'nda çalışmalarımız var. Türkiye'nin dört bir köşesinde yapımı devam eden çalışmalarla havacılık alanında adeta Türkiye'ye şantiyeye çevirdik. Türkiye'nin havacılıkta gelişimine ayak uydurabilmek için tesisleri yapmak zorundayız. Kapasiteleri yüksek tutarak hava limanlarını yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan binaları da inceleyen Orhan Birdal ve beraberindekiler daha sonra Vali Erdoğan Bektaş ile havalimanında öğle yemeğine geçti. 

Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs