En Sıcak Konular

HSYK'dan Taraf'a Tektaş yalanlaması

6 Haziran 2012 15:28 tsi
HSYK Birinci Dairesi, 'müfettiş teknik takibe takıldı', 'o müfettişe soruşturma' başlıklı Taraf gazetesinde yer yayınlanan haberleri yalanladı.

HSYK'dan yapılan açıklamada, kamuoyunda Deniz Feneri e.V soruşturması olarak bilinen soruşturmayı yürüten savcılar ile ilgili disiplin soruşturmasında görev alan HSYK Başmüfettişi Vedat Ali Tektaş'ın Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili yapılan soruşturmada teknik takibe takıldığı ve tanık sıfatı ile dinlenmek için mahkeme tarafından davetiye ile çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, haberlere konu olan Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturmada Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan kararla yapılan teknik takipte konuşmaları geçen ilgili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gereğinin değerlendirilmesi için 28.03.2011 tarihinde kurula ihbarda bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Kurul Başmüfettişi Vedat Ali Tektaş hakkında açılan 06-1489-2011 sayılı dosya üzerinden söz konusu telefon görüşmelerinin incelenmesinde ilgilinin önceden tanıdığı ve hukukçu kimliği bulunan avukat arkadaşının kendisi hakkında bilgi edinmeye çalışması üzerine bahse konu soruşturmanın gizli olduğunu belirttiği ve mevzuattan da bahsederek bu yöndeki talepleri reddettiği, bu konuşmaların dışında söz konusu soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek herhangi bir ifadenin yer almadığı anlaşıldığından 'ihbarın işleme konulmaması' yönünde 22.06.2011 tarihinde kurulumuzun 3. dairesi tarafından karar verilmiştir.

Adı geçen başmüfettiş ile ilgili yukarıda sözü edilen dosyadan başka devam eden herhangi bir inceleme ve soruşturma dosyası da bulunmamaktadır." denildi.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs