En Sıcak Konular

'Batı çöküyor'

6 Haziran 2012 12:28 tsi
'Batı çöküyor' TİM Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan: Batı çöküyor. Çöküşünün altında yatan en önemli sebep...


Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Büyük başarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum. Engel, bahane, mazeret tanımadığınız, 10 yılda ihracatı dört kat artırdığınız için hepinizi kutluyorum. Türkiye'nin uluslararası çevrelerde büyük bir ilgi odağı olduğunu dün bir kez daha müşahede ettim. Bu ülkenin başbakanı, vatandaşı olmaktan bir kez daha gurur duydum. Herkes, Türkiye'nin krize karşı aldığı başarıyı konuşuyor. Türkiye tablosunun en önemli aktörleri bu salondadır.

Geçtiğimiz 10 yıl boyunca hükümet olarak yüreğimizi burkan hadiselere de tanık olduk. Hükümeti kurduktan sonra süreklki karamsarlık pompalayanlar oldu. Elde edilen başarıların geçici olduğunu söyleyenler, kriz tellallığı yapanlar oldu. Ekonomik kriz duasına çıkanlar oldu. Bunu yapanlar sadece bizim partimize değil, sizin gibi başarılı işadamlarına, topyekun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına haksızlık ettiler. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Türkiye'nin ekonomik başarılarına hala kulp takanlar var mı bilmiyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar alacakları bir netice yoktur. Küresel kriz dünyayı kasıp kavururken biz yüzde 8.5 büyüdük. Sayın genel başkan geçen hafta çıktığı televizyon programda Yunanistan ekonomisinin bizden iyi olduğunu açıkladı. Gerçekçi olalım. Kalkıp, nüfusunu bile sağlıklı bir şekilde açıklamayan bir ülke. Nüfusu azaltmak suretiyle kişi başına milli gelirini fazla gösterme gayreti içinde olan bir ülke. Sorun bakayım, satın alma gücü bu insanların nedir? Şu anda buradan 100 milyar dilenerek ayakta durmaya çalışan bir ülke Türkiye'ye örnek olabilir mi? Şu anda adalarını satmaya kalkan bir ülke Türkiye'ye örnek olabilir mi?

Yunanistan Merkez Bankası'nda kaç para var, IMF ile durumu ne? Nasıl olur da Yunanistan'ı bize savunursunuz? Kıskanmaya gerek yok. Yunanistan'ın nüfusu azalıyor, bizim de her yıl 1 milyon artıyor, ben daha fazla artmasını istiyorum. Batı çöküyor, çöküşünün altında yatan en önemli sebep yaşlı nüfusudur. Yanlış yaptık, şimdi düzeltemiyoruz diyorlar.

Hakkı teslim etmek erdemdir. Dünya Ekonomik Forumu'nda bu erdemi gördük. Türkiye'ye hayranlık duyulduğunu dün bir kez daha gördük. Hükümeti kuran parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun zihniyeti köhnemiş bir zihniyettir artık terk edilmelidir. Ekonominin durumu belli bazı göstergelerle ifade ediliyor. Türkiye'nin yaptığı yatırımları sürekli borçlanma ile yaptığını söyleyen bir zihniyet var.

Bizim milli gelirimiz neydi, şimdi ne oldu? Atalarımız borç yiğidin, kamçısıdır derken güçlüyseniz kamçıdır diyor. Devletin borçlanma faizi yüzde 8-8.5'a düştü. Büyümede dünyada ikinci sıradayız. Türkiye'de refah tabana yavaş yavaş yayılıyor. 2023 hedefleri artık hükümetin hedefleri olmaktan çıktı. Türkiye'nin hedefleri haline geldi.

Terörün terör örgütünün bu ülkede siyaseti şekillendirmesine, milli iradeye kastetmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Biz analar ağlamasın dedikçe birileri tabii ki analar ağlayacak dedi. Biz kapılarımızı kapatmadık. Kim bize bir çözüm getirirse dikkatle dinleriz. Demokratik siyasete inanan her parti diyaloğa, uzlaşıya açık olmalı. Kapıyı kapatmakla bir yere varılmaz. Siyasette küslük olmaz. Rakipleri hain olarak yaftalamak olmaz.

Bu haber 1,196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,547 µs