En Sıcak Konular

İstanbul'da diplomasi trafiği

6 Haziran 2012 11:53 tsi
İstanbul, terörle mücadele ve Avrupa Birliği konularında yarın düzenlenecek iki önemli toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yarınki toplantılardan ilki, Türkiye'nin 2011 yılında faaliyete geçen ve ABD ile eşbaşkanlığını yürüttüğü Terörle Mücadele Küresel Forumu'nun (TMKF) en üst karar organı olan Koordinasyon Komitesi'nin 2. toplantısı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yanı sıra birçok ülkeden bakan düzeyinde katılım gerçekleşecek. Toplantının ardından Davutoğlu ile Clinton'ın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Avrupa Birliği ve 29 ülkeden oluşan forum, terörün her türüyle mücadeleye yönelik bir platform niteliğinde.

İstanbul'daki ikinci önemli toplantı ise yarın öğleden sonra yapılacak Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı.

Bakanlar düzeyindeki toplantıya Türkiye adına AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu; AB tarafından ise AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton ile Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Stefan Füle katılacak.

Toplantının gündemini Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye ile AB arasında geçen ay başlatılan pozitif gündem, vize konuları ile başta Suriye ve Mısır olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika ile Batı Balkanlar'daki gelişmeler oluşturacak.

Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı, 2009 yılında Lizbon Antlaşması'nın yürürlüğe girmesi ve AB'nin yeni kurumsal işleyişi uyarınca, Türkiye'nin AB'ye adaylık statüsünün tescil edildiği 1999 yılından 2009 yılının Aralık ayına kadar her AB Dönem Başkanlığı sırasında bir kez düzenlenen Türkiye-AB Troykası Bakanlar Toplantısı'nın yerini almıştı.

zaman


Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs