En Sıcak Konular

BM: Gazze'deki abluka istikrarını tehdit ediyor

6 Haziran 2012 10:45 tsi
Gazze halkının büyük bir kesimi 6 yıldır uygulanan abluka yüzünden hayatını yardımlarla sürdürüyor. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın bütçesinin yetersiz olduğuna dikkat çeken BM Yetkilisi Robert Turner, 'Ga

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın Gazze'deki yeni direktörü Robert Turner, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın devamının bölgenin istikrarını tehdit ettiğini söyledi.

UNRWA'nın bütçesinin yetersizliği nedeniyle hizmetlerinden birçoğunda kısıntıya gideceğini belirten Turner, bu durumun Filistinli mültecilerin hayatını olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Dün (5 Haziran Salı) Gazze'deki ofisinde Filistinli gazetecilerle bir araya gelen Turner, çalışmalarının önündeki en büyük engelin Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka ve arkasından da bağışta bulunan ülkelerin ödemelerini yapmamaları olduğunu belirtti.

UNRWA'nın Gazze'deki ofisinin direktörlüğünü bir ay önce John Ging'ten devralan Robert Turner, durumun zor ve mali yardımların yetersiz olduğunu, UNRWA'nın bütçesinde tüm bölgelerde toplam 70 milyon dolarlık açık olduğunu ifade etti.

Önümüzdeki aylarda yapacakları yardımlar için acilen yirmi milyon dolara ihtiyaçları olduğunu söyleyen Turner, zor kararlar almak ve öncelikleri sıraya koymak durumunda kalacaklarını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, bağışta bulunan ülkelerin UNRWA'dan daha fazla yardım talep etmemesini istediklerini açıklayan Turner, UNRWA'nın kendi çalışmalarının finanse etmesinin mümkün olmadığını söyledi.



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs