En Sıcak Konular

Mısır'da fetva savaşı

6 Haziran 2012 10:43 tsi
Mısır’da dini çevreler, eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek’in adamı olarak bilinen Ahmet Şefik’e oy vermeyi haram, Müslüman Kardeşler adayı Mursi’yi desteklemenin ise Allah’ın dinini hakim kılmak olduğu yönünde fetvalar veriyo

Londra’da yayınlanan Şark’ul Esat’ın haberine göre Mısır’ın İskenderiye Selefi hareketin milletvekillerinden Yasir el Burhami, “Müslüman kardeşler adayı Muhammed Mursi’yi desteklemek Allah’ın dinini hakim kılmaktır” ifadelerini kullandı.
“Takva” Mescidi’nde halka hitaben yaptığı konuşmada el Berhami, Selefi hareketin Mursi’yi desteklemek için ellerinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Selefi milletvekili, “Selefiler, başkanlık seçimlerinde Abdulmunim Ebu’l Fütuh’u destekledi, ancak şimdi tek alternatif Mursi’dir. Onu desteklemek İslami projenin bir parçası ve yeryüzünde Allah’ın dinini hakim kılmaktır.” Şeklinde konuştu.

İskenderiye Alimler birliği üyesi Şeyh Şerif el Mısri ise (eski devlet başkanı Mübarek’in adamı olarak bilinen) muhalif Mısırlılara develerle saldırılması emrini veren ve yüzlerce Mısırlının ölümüne neden olan dönemin Başbakanı Şefik’ye oy vermenin şer’an haram olduğunu açıkladı. Şeyh Mısri, Şefik’in devrik diktatör mübarek döneminde rejimin sembol isimlerinin yurt dışına kaçırılmasına yardım ettiğini de sözlerine ekledi.

Şefik’in seçim kampanyası yürüten Merve el Hatib ise ulemanın verdiği fetvalarla ilgili yorum yapmazken Mısır’ın sivil bir devlet olduğunu belirterek seçmenin bunlara cevabı seçim sandıklarında vereceğini söyledi.

Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs