En Sıcak Konular

ABD'ye ders verdi!

6 Haziran 2012 08:11 tsi
ABD'ye ders verdi! ABD Kongresi'nde hazırlanan bir rapor AK Parti'nin zaferlerinin dökümünü yaptı...

ABD Kongresi’nin üyeleri ve Beyaz Saray yönetimi için raporlar hazırlayan Kongre Araştırma Servisi CRS, AK Parti’nin iktidara gelmesinden bu yana kazandığı zaferlerin dökümünü yaptı.
 
Amerikan Kongresi’ne bağlı olarak çalışan Araştırma Servisi’nin, Türk- Amerikan ilişkilerinin kapsamlı bir şekilde anlatıldığı son raporunda, “Kemalist Düzende Değişiklikler” bölümü yer aldı. Halk destediğine sahip AK Parti’nin eski düzeni değiştirdiği ifade edilen raporda; AK Parti’nin birinci olduğu 2007 seçimleri, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi, iktidarı devirmeye yönelik başarısız darbe girişimi iddiaları, 2008’deki kapatma davasının AK Parti lehine sonuçlanması ve 12 Eylül 2010’da yapılan referandum sonuçları önde gelen “AK Parti zaferleri” olarak sıralandı. Raporda; çok sayıda analiste göre Işık Koşaner’ın istifasıyla Genelkurmay Başkanlığı’na Necdet Özel’in getirilmesinin, içteki iktidarın kesin bir şekilde sivil liderlere kaydığının göstergesi olarak yorumlandığı belirtildi. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanması ise “eşi görülmemiş bir adım” diye nitelendirildi.

‘ABD TÜRKİYE’YE BAĞLANDI’
 
Raporda; 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından jeopolitik önemi artan Türkiye ile ABD arasındaki ortaklık ilişkisinin kapsamının genişlediği belirtildi. Türk liderlerin, bölgede demokrasiye geçiş sürecinde ABD’nin desteğine ihtiyaç duyduğu anlatılan raporda, Irak’tan çekilen ABD’nin ise Türkiye’ye daha çok bağlandığı kaydedildi.

‘PKK BALTALIYOR’
 
Raporda, Türk hükümetinin, Kürtler’e daha fazla hak verme yolundaki çabalarının ise PKK saldırıları ve Kürt milliyetçileri tarafından baltalandığı kaydedildi. Bazı gözlemcilerin, BDP üyelerinin tutuklanmaları ve Uludere olayının yeni Anayasa konusundaki uzlaşma havasını bozduğunu savunduğu ifade edilen raporda, Abdullah Öcalan ile ilgili ek bölümde terör örgütü liderinin yakalanması konusunda “Muhtemelen ABD yardımıyla” ifadesi de ilk kez yer aldı.

haberturk


Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs