En Sıcak Konular

Türkiye, Neonazilerin serbest bırakılmasından endişeli

5 Haziran 2012 15:18 tsi
Türkiye, 8 Türk esnafı katleden Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü ile ilgili geniş çaplı soruşturmayı yakından takip ediyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tutuklu bulunan beş şüpheliden üçünün kaçma ihtimalinin bulunmaması sebebiyle serbest bırakıldığı hatırlatılarak, "Böyle bir gelişme, kamuoyunda soruşturma süreci kapsamında tutuklanan diğer şüphelilerin de serbest bırakılması yönünde bir tutum benimsenebileceği kuşkusunu akla getirmektedir." denildi.

Açıklamada, "Alman yetkili makamlarınca yürütülmekte olan soruşturma sürecinin titizlikle sürdürülmesi ve adil bir yargı süreci sonunda suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları en haklı beklentimizdir." ifadelerine yer verildi.

CAMİ KUNDAKLAMASI KINANDI

Diğer yandan Almanya'nın Delmenhorst şehrinde faaliyet gösteren Mevlana Camii 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı. Saldırıyı kınayan Dışişleri Bakanlığı, "Hangi dinden olursa olsun ibadet yerlerinin kutsallığının muhafazası bir insanlık görevi ve sorumluluktur." açıklamasını yaptı.

Cami çitlerinin tutuşturulmasıyla başlayan yangının herhangi bir can kaybına yol açmamasının ise teselli unsuru olduğu belirtilen açıklamada, "Faillerin biran önce yakalanarak adalete teslim edilmesi beklentimizdir." denildi.

Bakanlık açıklamasında, "Anılan terör örgütüne sekiz insanını kurban veren ülkemiz, yabancı düşmanlığı bağlantılı saldırıların bir daha tekrarlanmaması için her türlü önlemin alınmasının önemini bu vesileyle bir kez daha vurgularız." ifadelerine yer verildi.

(CİHAN)

Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,581 µs