En Sıcak Konular

Bahçeli: Anayasa metni Başbakan'ın kasasında

5 Haziran 2012 14:25 tsi
Devlet Bahçeli, Mersin dönüşünde bir grup gazetecinin sorularını şöyle yanıtladı. Bahçeli, 'Anayasa metninin Başbakan'ın kasasında' olduğunu iddia etti.

CHP'nin Kürt açılımı için kapıları kapatan MHP lideri Bahçeli, "Kılıçdaroğlu başka türlü gelirse misafirperverliğimizi gösteririz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin dönüşünde bir grup gazetecinin sorularını şöyle yanıtladı:

YENİ ANAYASA: Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruluş amacına uygun bir çalışma ortaya koymuştur. Bu çalışma esasında MHP'nin öngörüleri şeklinde gelişti. Birçok kişi, "Neden CHP ile MHP masada bulunuyor, masadan kalkmaları lazımdı" diyor. Başbakan, "Biz hiçbir şart altında kalkmayacağız" diyor. Bakıyorsunuz sağda solda anayasa taraftarı olan ve olmayanlar bütün değerlendirmelerindeki üslup birliği, MHP'nin orada olup olmamasıyla ilişkili. Masadan kalkıp ne yapacağız? MHP'nin prensibi nedir? Hiçbir konuda MHP'nin yetkili organlarınca hazırlanmış olan ve komisyona önerilen metinler üzerinde masadan kalkma olmayacak.

DİĞERLERİ KAÇABİLİR: Masada kalan MHP, kaçanlar diğerleri olabilir. Masada kalan MHP derken bir yanlış anlaşılma da olmasın. O masadan MHP kalkmayacak. Türkiye'nin milli üniter toprak bütünlüğünü esas alan ve devletin varlığını müddet kılabilecek konular üzerinde MHP ne masadan kalkacak ne de taviz verecek. Diğerleri gidebilir.

KASASINDA METİN VAR: Ancak Başbakan'ın komisyon çalışmalarını beklemeden, bazı konuları basın yoluyla gündeme getirirken takındığı tavır bir kanaati oluşturuyor. Nedir o? Başbakan'ın kasasında yazılmış, değişiklik kapsamları çok net olarak ifade bulmuş bir metnin olduğu, o metni kabul ettirmek için herkesi masadan kaçırıp 'Bak görüyor musunuz herkes kaçtı. Hiç kimse bu işlere yanaşmıyor. Dolayısıyla biz bunu artık milletle birlikte çözeceğiz. Referandum yoluyla çözeceğiz' gibi konuları sulandırarak götürmeye çalışıyorlar. Onun da farkındayız.

CHP'NİN ÖNERİSİ: Başbakan ile eğer bir görüşmesi olacaksa, onlara sunacağı rapor önemli. Talepleri ne olacak? Ama siz kalkar da "Kürt sorunu" diye Meclis'te komisyon oluşturarak tartışmaya açıyorsanız, o zaman terörle mücadeledeki bugüne kadar ki her türlü tasarruf ortadan kalkmış oluyor. Randevu vermeyeceğiz ama Kılıçdaroğlu başka türlü gelirse misafirperverliğimizi gösteririz. Ana muhalefet olarak çözüm üretiyorsa, onu kamuoyuna kendisi anlatsın.

ULUDERE VE KÜRTAJ: Kürtaj meselesi çok eskiden beri siyasetin gündeminde olan bir konudur. Kürtajın yasaklanması veya serbest kalması hali siyasi partilerin fikrini oluşturan ideolojik temelde vardır. Kimisi karşıdır kimisi taraftardır. Bunların siyaseten üredikleri alanda kürtaja karşı olma prensip olarak var. Sayın Başbakanın 'kürtaja karşıyım' demesi onun ideolojik bakışına paralel bir durumdur. Saygı durmak lazım. Ancak kürtajı Uludere ile ilişkilendirerek onun bir cinayet olduğunu ifade etmesi ve buradan hareketle de bazı tartışmaları başlatmış olması, düştüğü çok büyük bir hatadır. Uludere kürtaj ile açıklanamaz. Kürtaj konusunun çok konuşulduğu dönemde Uludere bir kenara atıldı. Memur maaşları, THY grevi, üçüncü köprü ihalesinin üstü örtüldü.

GAZETE VATAN



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs