En Sıcak Konular

İsrail'e girişte Facebook vizesi

5 Haziran 2012 11:42 tsi
İsrail'e girişte Facebook vizesi İsrail Havaalanı'nda yetkililerin, Arap asıllı yolculara, arama sırasında e-postalarını açtırdıkları ve Filistin yanlısı faaliyetleri olanları sınır dışı ettiği öne sürüldü.

İsrail Uluslararası Havaalanı’na gelen Sandra Tamari isimli 42 yaşındaki Filistin asıllı Amerikalı, hiç alışık olmadığı bir istekle karşılaştı. Bir güvenlik görevlisi Gmail’e bağlandı ve bilgisayar ekranını göstererek, Tamari’den kendi hesabına giriş yapmasını istedi.

Filistin yanlısı olmasından şüphe edildiği için bu işleme maruz kalan ve özel e-posta hesabının kontrol edilmesi talebini reddeden Tamari, bunun üzerine, derhal sınır dışı edildi.

İsrail'in yurtiçi istihbarat servisi Şin Bet, ABD'li kadının sorgulandığını ve güvenlik görevlilerinin yasaya uygun hareket ettiğini açıkladı.

Tamari’nin başına gelen bu olayın münferit olmadığı ileri sürülüyor. İsrail'e giriş yapmak isteyen yolculardan şüpheli görünenlerin e-posta hesaplarının incelemeye tabi tutulduğu belirtiliyor.

Genellikle Müslümanları ve Arapları hedef alan uygulamanın amacı, Filistin yanlısı eylemcilerin ülkeye sokulmaması. Son haftalarda en az üç ABD'li kadının bu şekilde, sınır dışı edildiği söyleniyor. Ancak uygulamanın ne kadar yaygın olduğuyla ilgili bir bilgi yok.

Uzmanlar, İsrailli yetkililerin Facebook hesaplarındaki durum güncellemelerini ve yazılan yazıları kontrol ettiğini de ifade ediyor. 

Hürriyet



Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs