En Sıcak Konular

Sınır bölgesindeki vatandaşlar endişeli

5 Haziran 2012 10:21 tsi
Suriye'de yaşanan katliamlar sınır bölgesindeki vatandaşları endişelendiriyor.

Akrabalarına ulaşamadıklarını ifade eden vatandaşlar onlara yardım edemememin sıkıntısını yaşıyor. Her gün gelen ölüm haberleri ile büyük tedirginlik yaşayan vatandaşlar ülkede ciddi bir açlık sıkıntısını da olduğunu dile getiriyor.

Suriye'den gelen mermi seslerini duyduklarını ifade eden Kızıltepe Sivil Toplum Örgütleri Platformu Sözcüsü Mehmet Şerif Öter, yaşanan bu katliam ve trajedinin bölge insanın içini acıttığını söyledi.

Mehmet Şerif Öter, "Suriye bizim yanı başımızdadır. Oradaki Suriye vatandaşlarının bir kısmı bizim bölge insanının akrabasıdır. Bizimde şahsen akrabalarımız oradadır. Büyük endişe içerisindeyiz. Suriye sınırı bize çok yakın mermi sesleri neredeyse buraya geliyor, kan kokusu bize geliyor. Bu bizi huzursuz ediyor." diye konuştu.

Şuanda belirsiz bir ortama girildiğini kaydeden Öter, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olsun diğer üyeleri olsun bu konuda inisiyatif almaları gerekiyor. Tepkilerini ortaya koymaları gerekiyor. Nasıl ki Saddam için Kaddafi için inisiyatif aldılar, önlem aldılar. Şuan niçin almıyorlar? Daha kaç insan ölmesini bekliyorlar. Acaba Suriye'de petrol olsaydı Suriye'de Kaddafi'nin altınları olsaydı bu kadar duyarsız kalır mıydı uluslararası güç? İnsan kendi kendine soruyor. Türkiye olarak hükümet gerekli tepkiyi veriyor ama tepki, söylemin ötesinde bu bir şey ifade etmiyor. Keşke bütün dünya ülkeleri de Birleşmiş Milletler özelikle güvenlik konseyi ülkeleri de Türkiye kadar bu konuda hassas olsaydı." ifadelerini kullandı.

Akrabalarını ulaşamadıklarını dile getiren Mahmut Atlı ise Nusaybin Sınır Kapısı kapalı olduğu için Suriye'ye gidemediklerini anlattı. Atlı, "Suriye'de bizim hala çocukları var. Bunlardan hiç haber alamıyoruz. Telefonlara ulaşamıyoruz. Sürekli silahlar konuşuluyor. Evvelden biz Nusaybin Sınır Kapısı'ndan giriş yapıp gidip görebiliyorduk. Şuanda hiçbir onlardan haber alamıyoruz. Bu konuda çok endişeliyiz. Haber alamadığımızdan çok üzülüyoruz. Oradaki savaşın bir an önce durmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Her akşam televizyonlardan katliamları izlediklerini aktaran Kadir Üründü, insanların evinden çıkamadığını bu yüzden açlıkla karşı kaşıya kaldıklarını anlattı. Üründü, "Akrabalarımızla bazen telefonlarla görüşüyoruz. Oradaki yaşanan trajedi bizleri gerçekten derinden etkiliyor. Acaba sıra bu gün akrabalarımıza gelir mi diye korkuyoruz. Biran önce o ateşin sönmesini istiyoruz. Bir insanın evinde rahat olmaması bizimde evimizde rahat olmamamız anlamına geliyor. Dolayısıyla Suriye'deki olaylardan çok etkileniyoruz. Akrabalarımızın günü nasıl geçirdiklerini hatta geceyi nasıl geçireceklerini merak ediyoruz. Biran önce oradaki ateşin sönmesini çok istiyoruz. Buradaki insanlar belki ilk etapta belki ekonomik anlamda kapıların kapanması ile sıkıntılar yaşadığını dile getirebiliyorlar. Buradaki bir akraba oradaki akrabası ile görüşemedi mi bence bütün malına eşdeğerdir." diye konuştu.

cihan


Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs