En Sıcak Konular

ADD'de koltuk kavgası

5 Haziran 2012 08:51 tsi
ADD'de koltuk kavgası
Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) yaklaşan genel kurul öncesi sular durulmuyor. Ilımlı Atatürkçüler ile ultra Atatürkçüler arasında koltuk kavgası başladı.

Mevcut Genel Başkan Tansel Çölaşan'ı Atatürk karşıtı olarak gören muhalifler, Çölaşan'ın genel kurulda çekilmesini istiyor. CHP'nin arka bahçesi olarak da bilinen ve koltuğunu korumak için muhalifleri bastırmakla suçlanan Tansel Çölaşan, 'Cumhuriyet mitinglerinin finansal kaynaklarını açıkladığı' için ağır eleştirilerin hedefi olmuştu. Dernek içerisinde Çölaşan'ın ekibi, 'Ilımlı Atatürkçüler' olarak biliniyor.

 İCAZETLİ ATATÜRKÇÜ

Kurultaya sayılı günler kala di-siplin sürecini hızlandıran Çölaşan, 'Ultra Atatürkçüler' olarak bilinen muhalifleri tasfiye etmeye hazırlanıyor. Yönetimi eleştiren muhalifler, iddiaya göre ADD Disiplin Yönetmeliği'nin 6/D- 4'e göre 'Eleştiri dışı söz ve yazılarla ka-ralamak ve kötülemek' suçlamasıyla disipline sevk ediliyor.

 Disipline sevk edilen isimlerden birisi de e sert eleştirileriyle dikkatleri çeken ADD Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek. Çölaşan'ı 'icazetli Atatürkçü' olmakla suçlayan Özyürek, ADD genel başkanının daha Kemalist ve Atatürkçü olması gerektiğini savundu. Özyürek, 'Atatürkçü düşünce anlayışını özümsemiş, yaşama geçirebilecek bir kadro olması lazım. Mevcut yönetim, maalesef Atatürkçülüğü hayata geçiremedi. Dernek, ilkeler üzerine kuruludur. İlkelerinden sapan bir yönetimi desteklememiz düşünülemez' şeklinde konuştu.

Muhalifler çalışıyor

Çölaşan ve ekibini 'Atatürkçü olmamakla' suçlayan 'Ultra Atatürkçüler'in ADD'yi ele geçirmek için çalışmalarını sürdürürken, yeni bir aday çıkarmayı planladıkları öğrenildi. Ultra Atatürkçülerin, Çölaşan'ın karşısına eski ADD Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'yı aday göstermek istedikleri belirtiliyor.

yenişafak

Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs