En Sıcak Konular

Çillioğlu'nun ölümünde bir skandal daha

5 Haziran 2012 08:42 tsi
Çillioğlu'nun ölümünde bir skandal daha Lojmanında ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu'nun intihar ettiği öne sürülen silahın olayda kullanılan tabanca olmadığı tespit edildi.

Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili bilirkişi raporunda merhum albayın ölmeden önce darp edildiği tespit edilmişti. Mahkemenin talebi üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda intihar ettiği iddia edilen Çillioğlu'na ait silahın da olayda kullanılan tabanca olmadığı belirlendi. Olay yeri fotoğrafları ve kemikler üzerinde yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporda, diğer silahla intihar olayları ile Çillioğlu'nun olay yeri fotoğraflarının karşılaştırıldığı belirtildi.

İncelemede, intihar sonucu hayatını kaybeden kişilerin ellerinde kan lekesi 'sıçrama' şeklinde yer alırken, Çillioğlu'nun ellerinde böyle bir ize rastlanmadığına dikkat çekildi. Elindeki lekelerin, darp edildikten sonra kanayan noktaları sildiği için oluştuğu belirlendi. Aynı tekniklerle silah üzerinde yapılan analizlerde de benzer şekilde kan izlerine rastlanmadığı belirtildi. Buradan yola çıkılarak eski jandarma alay komutanının yanında bulunan silahın olayda kullanılan tabanca olmadığı kanısına varıldığı ifade edildi. Fotoğrafta tabancanın intihar vakalarında o şekilde düşmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

Ayrıca dönemin Tunceli Jandarma Alay komutanı yardımcısı tarafından soruşturmayı yürüten askerî savcılığa olay yerine ilişkin 30 fotoğraf teslim edildiği tutanaklara yansıdı. Ancak Malatya'da soruşturmanın yeniden açılması ile Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askerî Mahkemesi'nden 5 fotoğraf gönderildiği öğrenildi. 5 fotoğraf ile yapılan incelemede olayın karanlıkta kalan birçok yönü aydınlatılırken diğer fotoğrafların akıbeti bilinmiyor. Olayla ilgili gerçekleştirilen idari soruşturmaya da ulaşılamıyor. Genelkurmay, Jandarma Genel Komutanlığı, 8. Kolordu Komutanlığı ve bakanlık ile yapılan yazışmalardan sonuç alınamadığı belirtildi.

zaman

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs