En Sıcak Konular

İngiliz Kraliçesi, halkı tekneden selamladı

4 Haziran 2012 10:41 tsi
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı (Pırlanta Yıldönümü) dolayısıyla, başkent Londra'nın merkezinden geçen Thames nehrinde binden fazla botun katıldığı görkemli bir geçit töreni yapıldı.

Kraliçe 2. Elizabeth, kutlamalar için özel tasarlanan kraliyet teknesiyle Thames nehrinden geçerek halkı selamladı. Geçit töreninde Kraliçe'ye, eşi Edinburgh Dükü Philip, oğlu Galler Prensi Charles ile eşi Cornwall Düşesi Camilla, torunu Cambridge Dükü William ile eşi Cambridge Düşesi Kate ve torunu Prens Harry eşlik etti.

Yağmurlu ve soğuk havaya rağmen on binlerce İngiliz, sabah erken saatlerden itibaren yollara dökülerek Thames nehrinin kenarında kraliyet teknesini görebilecek bir yer kapmaya çalıştı. Kraliyet Ailesi'ni taşıyan teknenin geçişi sırasında halk ellerindeki bayrakları sallayarak ve alkış tutarak Kraliçe'nin Pırlanta Yıldönümü'nü büyük bir sevinçle kutladı. İki saat süren geçit töreni sırasında Kraliçe halkını özel olarak yapılan koltuklarda oturarak değil, ayakta alkışlamayı tercih etti.

Londra'nın batısındaki 'Battersea Köprüsü'nden, doğusundaki tarihi 'Tower Bridge Köprüsü'ne kadar 11 kilometrelik mesafede yapılan geçit törenine, farklı çeşitlerde binlerce tekne ve bot eşlik etti. Ön kısmında 8 adet çan bulunan yarım ton ağırlığındaki tekne ve Londra Filarmonu Orkestrası'nı taşıyan tekne de filo ile Thames Nehri boyunca yapılan geçit törenine katıldı.

1952 yılında 26 yaşındayken tahta çıkan Kraliçe 2. Elizabeth, 63 yıl tahtta kalan Kraliçe Victoria'dan sonra İngiliz monarşisinin en uzun süreli monarkı ünvanını sahip bulunuyor. Bu süre zarfında Sir Winston Churchill'den başlayarak David Cameron'a kadar toplam 12 İngiliz başbakanıyla çalışan Elizabeth, 116 ülkeyi ziyaret ederken 102 devlet başkanına Kraliyet sarayında ev sahipliği yaptı.

 Tahta çıkışının 60. yılı sebebiyle kutlanan 'Pırlanta Yıldönümü'nden önce de Kraliçe 2. Elizabeth için tahttaki 50. yılı sebebiyle 'Altın Yıldönümü'; 25. Yılında ise 'Gümüş Yıldönümü' kutlamaları gerçekleştirilmişti. Pırlanta Yıldönümü kutlamaları bugün ve Salı günü de farklı etkinliklerle devam edecek.

cihan


Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs