En Sıcak Konular

Diyarbakır Erdoğan’ın samimiyetine inanıyor

4 Haziran 2012 09:29 tsi
Diyarbakır Erdoğan’ın samimiyetine inanıyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da Kürt sorununa ilişkin konuşmasını değerlendiren Diyarbakırlı STK temsilcileri, mesajlarda samimiyetinin ön plana çıktığını ve çözüm konusunda güven aldıklarını söyledi.

- Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer: Başbakan’ın, Kürt sorununun çözümü noktasında gösterdiği kararlılığı gördüm. Samimiyeti ön plana çıktı. Kalkınmaya, demokratikleşme çabalarına, barış ve kardeşliğe vurgusu çok önemliydi. Bu sorun çözülecekse, bu hükümet zamanında çözülür. Çözümün mimarı da Erdoğan’dır.
 
- Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: Önümüzde en büyük sorun olarak görünen Kürt sorununun çözümü noktasında atılan adımları destekliyor ve önemli buluyorum. Başbakan bu adımların yetersiz olduğunu söyledi ve atılması gereken birçok adımın olduğunu ifade etti. Önemli olan, sorunun bilincinde olup ona göre çözüm reçetesi üretmektir. Hükümetin kararlılığını görüyorum. Başbakan’ı dinlerken sorunların çözümüne olan inancım arttı.
 
Keşke BDP’ye zeytin dalı uzatsaydı
 
- Diyarbakır Organize Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Aziz Özkılıç: Birleştirici ve kardeşliğe vurgu dolu bir konuşma yaptı. Önemli zatların, sahabelerin isimlerini anması Diyarbakır’ın kimliğini ortaya koymasında etkili oldu. Kardeşlik vurgusu çok hoştu. ‘2005’te söylediğim yerdeyim’ sözü önemli. Çözüm konusunda samimiyetine inanıyorum. Bu sorunu çözebilecek bir aktör varsa Sayın Başbakan’dır. Keşke BDP’ye de bir zeytin dalı uzatsaydı.
 
Zaman aşımının kalkması önemli
 

- Ortadoğu Sanayisi Genç İş Adamları Derneği Genel Başkanı Hüsnü Pervane: Somut olarak bir şeylerin çözümü için ve akan kanı durması için artık birbirimize sarılmamız lazım. Diyarbakır sahabeler kenti misyonunu iyi biliyor bunu önemsediğini gösteriyor. İki taraftan kıskaca alınıyor Başbakan onu da çok iyi anlıyoruz. Başbakan kendisini bugüne taşıyan cesaretini üçüncü döneminde kullanmalı ve ustalık döneminde Kürt sorununu çözmelidir.
 
- Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Alaattin Korkutata: ‘Devletin Başbakan’ı olarak siyasi kimlik ile değil, bir kardeş olarak sizinle konuşuyorum’ demesi çok güzeldi. İlk defa dördüncü adalet paketinden bahsetti. Zaman aşımını kaldırılmasıyla da alakalı. Bu geçmiş dönemde devletle alakalı veya devletin dışında umunun zarar görmesi noktasında herkesin yargılanması anlamına geliyor.
 
- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Diyadin Gezer: Diyarbakır kamuoyu, çözümlere ilişkin somut adımlar bekliyor. Bölgenin kalkınmışlığını diğer bölgeler düzeyine gelmesi için pozitif ayrımcılık istiyor. Diyarbakır’a yapılacak yatırımlar huzur ve güven ortamının da artmasına vesile olacaktır.

star


 

Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs