En Sıcak Konular

'Yeni düzenlemeler Türkiye'yi karanlığa saplayabilir'

4 Haziran 2012 07:53 tsi
'Yeni düzenlemeler Türkiye'yi karanlığa saplayabilir' "TSK’nin ehlileştirilmesi, rehabilitasyonu ve demokratik sisteme entegrasyonu henüz tamamlanamadı. Bu haliyle gelecek kuşaklara devri, eski hastalıkların yeniden depreşmesine yol açar, vesayet rejimi hortlar."

Tutuklu milletvekillerinin durumu, CMK 250.maddede değişiklik, basın suçlarına getirilen ağır cezalar, Özel Yetkili Mahkemelerin yetkilerinin yeniden düzenlenmesi ve Uludere ekseninde dönen tartışmalar, aslında bu soruya verilen farklı cevapların yol açtığı bir anafordur.

Samimi olmak gerekirse, sistem açısından balyoz evresinin henüz tamamlanmadığını düşünüyorum. Çankaya, Anayasa Mahkemesi, HSYK, YÖK, Genelkurmay gibi sistemin köşe taşlarını oluşturan kurumlardaki kadro farklılaşması “yapısal dönüşüm” olarak algılanmamalı, vesayet rejimini kökten silecek ve Türkiye’nin gelecek projeksiyonunu oluşturacak reformist adımlar atılmalıdır.

Hepimiz biliyoruz ki, Ergenekon ve Balyoz tipi derin, bir o kadar karanlık yapıların beyni ve kalbi Türk Silahlı Kuvvetleri içindedir.

Kabul etmek gerekir; TSK’nin ehlileştirilmesi, rehabilitasyonu ve demokratik sisteme entegrasyonu henüz tamamlanamadı. Bu haliyle gelecek kuşaklara devri, eski hastalıkların yeniden depreşmesine yol açar, vesayet rejimi hortlar.

Bu kez azgınlaşarak gelir intikam duygusuyla, öfkesi kabararak, salyası fışkırarak...

O halde?

Azgın sularda boğulma tehdidine maruz kalmaktansa dizginlemek olmalı temel görevimiz. Ergenekon ve Balyoz gibi silahlı terör örgütü davalarının mutlaka sonuçlandırılması, birer ibret vesikası olarak genç kuşaklara miras bırakılması gerekir.

Bu davalara halel getirecek herhangi bir yasal düzenleme, kamuoyunda Şike Kanunu gibi 7.4 şiddetinde depreme yol açabilir.

Daha da önemlisi, Türkiye’yi karanlığa saplayabilir.

O nedenle Ergenekon ve Balyoz süreci, kritik değerdedir. Mümkün olabilse, yargı sürecine paralel olarak radikal adımlar atıp Genelkurmay’ı Milli Savunma Bakanlığı’na bağlayabilsek, darbelerin hukuki dayanağı gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesini tarihe gömsek... 

Şamil Tayyar / Star (İlgili kısım)



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs